ΕΛΛΑΔΑ

Είχε «παρελθόν» ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που ζητούσε «φακελάκια» από φοιτητές

Είχε «παρελθόν» ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών που ζητούσε «φακελάκια» από φοιτητές
Eurokinissi

Παρελθόν φαίνεται ότι έχει ο καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών  που συνελήφθη μαζί με δύο ακόμα άτομα για χρηματισμό από φοιτητές προκειμένου να τους περνάει σε μαθήματα.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στον RealFM Θεσσαλονίκης o πρόεδρος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Χασάπης, για τον συγκεκριμένο καθηγητή υπήρχαν και στο παρελθόν ανώνυμες καταγγελίες σε βάρος του που είχαν καταλήξει σε έγγραφη επίπληξη.

Ο κ. Χασάπης επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί έγινε μόνο έγγραφη επίπληξη ανέφερε, «όταν πρέπει τα παιδιά να έρθουν να καταθέσουν, δεν εμφανίζονται».

«Τον Μάιο ήρθαν εδώ από τη διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ και πήραν στοιχεία», είπε ο κ. Χασάπης.

«Θέλω να πιστεύω ότι η υπόθεση θα κλείσει. Αν ευσταθούν οι κατηγορίες, τότε θα πρέπει να του επιβληθεί η αυστηρότερη τιμωρία», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναφορικά με την υπόθεση ο κ. Χασάπης ανέφερε ότι ο καθηγητής κατηγορείται ότι «έστελνε παιδιά που δυσκολεύονταν σε κάποιο "φροντιστήριο". Και εκεί αφού πλήρωναν περνούσαν τα μαθήματα. Το 2015 έλεγαν ότι ίδιος ζητούσε χρήματα και δεν μιλούσαν για "φροντιστήριο"», ενώ όσον αφορά στις καταγγελίες ότι ζητούσε σεξουαλικές χάρες από φοιτήτριες αρκέστηκε να πει ότι τις έχει ακούσει.

Καταλήγοντας ο κ. Χασάπης ανέφερε: «Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός κατηγορείται για κακούργημα και αν τελεσιδικήσει η καταδίκη του, τότε θα πρέπει να απολυθεί από το υπ. Παιδείας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ