ΕΛΛΑΔΑ

Δικηγόρος οικογένειας Κωστόπουλου στο CNN Greece: Δεν υπάρχουν τα αποτυπώματα του Ζακ στο μαχαίρι

Δικηγόρος οικογένειας Κωστόπουλου στο CNN Greece: Δεν υπάρχουν τα αποτυπώματα του Ζακ στο μαχαίρι
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν βρέθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα του Ζακ Κωστόπουλου ούτε εντός του κοσμηματοπωλείου ούτε στο μαχαίρι σύμφωνα με τα έγγραφα που επίσημα πλέον αποτελούν μέρος της δικογραφίας, δηλώνει στο CNN Greece, η συνήγορος της οικογένειας Άννυ Παπαρούσου.

«Μέσα στο κοσμηματοπωλείο δεν υπάρχουν αποτυπώματα του Ζακ, υπάρχουν στην εξωτερική πόρτα του κοσμηματοπωλείου και δεν υπάρχουν αποτυπώματα στο μαχαίρι» λέει στο CNN Greece η κ. Παπαρούσου.

«Εμάς μας απασχολεί ένας χρόνος που δεν έχει καταγραφεί σε βίντεο» αναφέρει η ίδια.

Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου βρίσκεται σε αναμονή σχετικά με την ιατροδικαστική έκθεση, τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις που αφορούν τη διάγνωση της αιτίας θανάτου καθώς το ιατροδικαστικό πόρισμα ήταν προσωρινό, προκειμένου να ταφεί ο 33χρονος.

«Αναμένουμε τις τοξικολογικές και τις ιστολογικές, που αφορούν τη διάγνωση της αιτίας θανάτου» είπε η κ. Παπαρούσου.

Σύμφωνα με την δικηγόρο, αναζητείται το οπτικό υλικό είτε από τις κάμερες των παρακείμενων καταστημάτων είτε από τους αυτόπτες μάρτυρες καθώς «κάθε υλικό που βγαίνει φωτίζει το συμβάν σε όλη του την έκθεση».

Αναφορικά με τις τεράστιες ελλείψεις στην δικογραφία η συνήγορος της οικογένειας δηλώνει πως θα ζητηθεί από τον ανακριτή να πραγματοποιηθεί αυτοψία τόσο στο χώρο όσο και στο κατάστημα. «Είναι ευνόητο πως ό,τι υπήρχε ως πειστήριο τώρα πλέον δεν υπάρχει, ωστόσο πρέπει να υπάρχει μια στοιχειώδης αποτύπωση του χώρου», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Μηδαμινή η πρόοδος στις έρευνες»

Οι αυτόπτες μάρτυρες που έχουν ταυτοποιηθεί από τα μέχρι στιγμής βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν, σημειώνει η δικηγόρος.

«Το μόνο που υπήρξε και μπορεί να καταγραφεί ως πρόοδος για τη διαλεύκανση των γεγονότων, ήταν και είναι –γιατί συνεχίζονται- οι μαρτυρικές καταθέσεις από αυτόπτες που καταθέτουν πολύ ενδιαφέροντα περιστατικά», κατέληξε η κ. Παπαρούσου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ