ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Τρομακτικές οι ελλείψεις στη δικογραφία, λέει η δικηγόρος της οικογένειας

Θάνατος Ζακ Κωστόπουλου: Τρομακτικές οι ελλείψεις στη δικογραφία, λέει η δικηγόρος της οικογένειας
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε, από τον ανακριτή της υπόθεσης ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας, εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης καθώς και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου την περασμένη Παρασκευή.

Αιτία για τη νέα αναβολή είναι οι σοβαρότατες ελλείψεις στον φάκελο της υπόθεσης, για την οποία χθες συνελήφθη κι ένας 55χρονος, που ομολόγησε την εμπλοκή του στον ξυλοδαρμό του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου, τα αίτια θανάτου του οποίου παραμένουν αδιευκρίνιστα σύμφωνα με το προσωρινό πόρισμα των ιατροδικαστών.

«Τρομακτικές» χαρακτηρίζει τις ελλείψεις στη δικογραφία της υπόθεσης του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου η δικηγόρος της οικογένειας, Άννυ Παπαρρούσου, η οποία μιλώντας στο CNN Greece τόνισε πως «η δικογραφία δεν θα είχε σχηματιστεί, αν δεν υπήρχε το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα».

Παραθέτοντας μάλιστα τις ελλείψεις αυτές, η κυρία Παπαρρούσου ανέφερε πως δεν υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις από όλους τους παρευρισκομένους στο συμβάν, δεν υπάρχουν εκθέσεις έρευνας, δεν υπάρχουν εκθέσεις αυτοψίας, δεν υπάρχει υλικό από τις κάμερες των γύρω καταστημάτων όπως γίνεται οποτεδήποτε υπάρξει ένα αξιόποινο περιστατικό και μάλιστα να επικυρωθεί και με θάνατο.

Τόνισε ακόμη πως δεν αποκλείστηκε ο χώρος μπροστά από το κατάστημα, έτσι ώστε να συλλεγούν πειστήρια και να αναλυθούν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας και «εν συνόλω δεν υπάρχουν τα απαραίτητα δεδομένα προκειμένου αναπαραχθούν τουλάχιστον στο επίπεδο της δικογραφίας τα γεγονότα και να μπορέσουν να αξιολογηθούν με τον ορθό τρόπο».

Η ίδια έκανε μάλιστα γνωστό πως για την υπόθεση πρόκειται να καταθέσουν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού και εμπειρογνώμονας ανάλυσης ψηφιακών πειστηρίων, που αναλύει καρέ καρέ το βίντεο που υπάρχει στη δικογραφία, «το μοναδικό βίντεο που είναι ένα κακέκτυπο του υλικού που ανέβηκε στο διαδίκτυο».

Ξεκαθαρίζει μάλιστα πως η ίδια σαν συνήγορος πολιτικής αγωγής έχει την αξίωση να προβληθούν όλα τα περιστατικά, «που εάν προβληθούν ορθά στη δικογραφία θα οδηγήσουν ή στην ίδια κατηγορία ή σε βαρύτερη» στον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου.

«Να διερευνηθεί η αιτιολογία του εγκεφαλικού οιδήματος»

Αναφερόμενη στο πόρισμα του ιατροδικαστή, σύμφωνα με το οποίο τα αίτια θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου παραμένουν απροσδιόριστα, η κυρία Παπαρρούσου διευκρίνισε πως πρόκειται για προσωρινό πόρισμα, που εκδόθηκε προκειμένου «να ταφεί ο άνθρωπος που πέθανε».

Το πόρισμα, πρόσθεσε, θα εξαρτηθεί από τις τοξικολογικές και τις ιστολογικές εξετάσεις, ενώ τόνισε πως υπάρχει εύρημα στην ιατροδικαστική εξέταση, κι έκανε λόγο για ένα εγκεφαλικό οίδημα, του οποίου η αιτιολογία πρέπει να διερευνηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ