Σε προσωπική ενημέρωση σχετικά με την πορεία της δικαστικής έρευνας και την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών για την πυρκαγιά στο Μάτι, καλεί τους πληγέντες και τους συγγενείς θυμάτων, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Η πρόσκληση της κ. Δημητρίου έρχεται λίγο μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από παραγγελία της προς τον εισαγγελέα Ηλία Ζαγοραίο η οποία θεωρήθηκε ότι μπλοκάρει την έρευνα για τις ευθύνες στο Μάτι.

Σε νεότερη παραγγελία της η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ανέφερε ότι παρεννοήθηκε η προηγούμενη και καλούσε τον κ. Ζαγοραίο που έχει προαχθεί στο Εφετείο να παραμείνει στη θέση του μέχρι να ολοκληρώσει την έρευνα και να τη συνεχίσει τάχιστα.

Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου:

«Μετά από όσα γράφτηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, περί δήθεν παρέμβασής μας, για την καθυστέρηση της περάτωσης της προκαταρκτικής ποινικής εξέτασης για την υπόθεση των πυρκαγιών της 23-7-2018 στην Ανατολική Αττική, την οποία μάλιστα εμείς διατάξαμε, ήδη από 24-7-2018, Καλούμε, όσους εκ των πληγέντων από τις πυρκαγιές, συγγενείς θυμάτων κλπ, διατηρούν αμφιβολίες για την ακλόνητη θέληση και απόλυτη στάση μας σχετικά με την άμεση περαίωση της προκαταρκτικής εξέτασης και την απόδοση των ποινικών ευθυνών, όπου υπάρχουν, να επικοινωνήσουν με το γραφείο μας στα τηλέφωνα 210 6419175 και 210 6419331, προκειμένου να κλείσουν συνάντηση μαζί μας, για ενημέρωσή τους».

Διαβάστε επίσης