ΕΛΛΑΔΑ

Τίτλοι τέλους για το Mega: «Μαύρο» μετά από 29 χρόνια

Τίτλοι τέλους για το Mega: «Μαύρο» μετά από 29 χρόνια

Μετά από 29 χρόνια λειτουργίας και ενώ έπαιζε ένα επεισόδιο των «Απαράδεκτων» -μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές του καναλιού- έπεσε το «μαύρο» στο Mega, σηματοδοτώντας το τέλος εποχής για το «μεγάλο κανάλι».

Το Mega Channel σταμάτησε να εκπέμπει στην πλατφόρμα της Digea στις 2:08 τα ξημερώματα της Κυριακής 28 Οκτωβρίου.

Οι εργαζόμενοι του σταθμού αποχαιρέτησαν το κοινό προβάλλοντας τρεις από τις πιο επιτυχημένες σειρές του καναλιού -τις «Τρεις Χάριτες», στο «Δις Εξαμαρτείν» και τους «Απαράδεκτους».

Η απόφαση του ΣτΕ

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, η οποία καταλήγει στο ότι η απουσία του τηλεοπτικού σταθμού από την τελευταία αδειοδοτική διαδικασία οδηγεί και στο τέλος της 29ετους πορείας του.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ, με απόφαση από τις 5 Οκτωβρίου, επικαλείται το νόμο 4496/2017, σύμφωνα με τον οποίο η συνέχιση της λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών εξαρτάται από τη συμμετοχή τους στον τελευταίο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Στην περίπτωση μη συμμετοχής ή απαράδεκτης ή ανεπιτυχούς συμμετοχής τηλεοπτικού σταθμού σε προκηρυχθείσα διαδικασία αδειοδότησης επιβάλλεται κατά δέσμια αρμοδιότητα ο τερματισμός λειτουργίας του μετά την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας, χωρίς να καταλείπεται στάδιο εκτίμησης των κατ' ιδίαν περιστάσεων» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το αποχαιρετιστήριο βίντεο των εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι του καναλιού «υπέγραψαν» το τελευταίο κεφάλαιο σε ένα ξεχωριστό τόμο της ιστορίας της ελληνικής τηλεόρασης με μια συρραφή, αγαπημένων σκηνών από σειρές του «Μεγάλου Καναλιού», δίνοντας ξεχωριστό τόνο στο τελευταίο «αντίο» γαι το κανάλι έπειτα από 29 χρόνια ζωής.

Το βίντεο επιμελήθηκαν οι εργαζόμενοι του MEGA που παρέμειναν στις επάλξεις, προσπαθώντας να κρατήσουν ζωντανό το κανάλι για περισσότερα από δύο χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ