ΕΛΛΑΔΑ

Στην Εισαγγελία Αθηνών η υπόθεση θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Στην Εισαγγελία Αθηνών η υπόθεση θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα
Facebook

Τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα καλείται να διερευνήσει πλέον η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η υπόθεση έρχεται στην Αθήνα λόγω αρμοδιότητας καθώς αφορά Έλληνα υπήκοο για έγκλημα που έχει τελεστεί στην αλλοδαπή και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες προσήλθε η αδελφή του θύματος και προσκόμισε την ταυτότητα του από την οποία προκύπτει ότι ο 35χρονος είχε ελληνική υπηκοότητα.

Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από δημοσίευμα και καταθέσεις συγγενών του που φέρονται να επέχουν θέση μηνυτήριας αναφοράς.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα εγκρίθηκε από τις αλβανικές αρχές το αίτημα να εξετάσει και Έλληνας ιατροδικαστής τη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα, έπειτα από τις πιέσεις που ασκήθηκαν τις τελευταίες ώρες από την οικογένειά του.

Ο ιατροδικαστής αναμένεται να φτάσει στην Αλβανία από την Κοζάνη μέχρι το βράδυ για να ξεκινήσει το έργο του.

Μέχρι το πρωί της Τρίτης, οι αρχές απέρριπταν το αίτημα της οικογένειας του 35χρονου για εξέταση της σορού από Έλληνα ιατροδικαστή -κάτι που ζήτησαν οι οικείοι του ώστε να υπάρχει μια δεύτερη έκθεση πλην αυτής που συντάχθηκε από τους ιατροδικαστές της Αλβανίας.

Η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι οι αλβανικές Αρχές έδιναν στην οικογένεια τη σορό από την πρώτη ημέρα αλλά επέλεξαν να μην γίνει η ταφή μέχρι να εξεταστεί και από Έλληνα ειδικό.

Όπως μετέδωσε ΣΚΑΪ, οι αλβανικές Αρχές απέρριψαν αρχικά το αίτημα της οικογένειας του 35χρονου.

Στο βίντεο της αλβανικής τηλεόρασης Report TV, που μετέδωσε το βράδυ της Δευτέρας ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, ακούγεται καταιγισμός πυροβολισμών, ενώ φαίνεται και ο 35χρονος ομογενής στην προσπάθειά του να διαφύγει από τους αστυνομικούς που τον καταδιώκουν.

Φαίνεται να κρατά στα χέρια του το όπλο του, ενώ προσπαθεί να βρει καταφύγιο πίσω από σταθμευμένα αυτοκίνητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ