ΕΛΛΑΔΑ

Η επιστολή παραίτησης του Γιώργου Θαλασσινού από την ΕΡΤ

Η επιστολή παραίτησης του Γιώργου Θαλασσινού από την ΕΡΤ
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στη διάθεση των αρμόδιων υπουργών έθεσε την παραίτησή του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Θαλασσινός.

Στην εν λόγω επιστολή, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Καθημερινή», ο κ. Θαλασσινός ισχυρίζεται ότι ζητήθηκε η παραίτησή του από μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ χωρίς να του εξηγηθούν οι λόγοι.

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι οι διαφωνίες του με τον Βασίλη Κωστόπουλο ήταν πολιτικές (ως προς το τι πρέπει να γίνει στην ΕΡΤ), διοικητικές, δεοντολογικές και ηθικές. «Δεν ήταν καθόλου “ασυμφωνία χαρακτήρων” ή εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών» γράφει ο Γιώργος Θαλασσινός.

Ολόκληρη η επιστολή

Προς Υπουργό ΨΠΤΕ

Προς Υφυπουργό ΨΠΤΕ

Αγαπητοί Υπουργοί

Στις 2.11.2018 μου ζητήθηκε από τον Υφυπουργό κ.Λευτέρη Κρέτσο η παραίτηση μου από μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, χωρίς να μου εξηγηθούν οι λόγοι. Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό στα ΜΜΕ από κύκλους του Υφυπουργού ότι «δεν κατάφερα να συνεργαστώ αρμονικά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ».

Οφείλω να διευκρινίσω ότι οι διαφωνίες μου με τον Βασίλη Κωστόπουλο ήταν πολιτικές (ως προς το τι πρέπει να γίνει στην ΕΡΤ), διοικητικές, δεοντολογικές και ηθικές. Δεν ήταν καθόλου «ασυμφωνία χαρακτήρων» ή εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών. Είμαι βέβαιος ότι το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό.

Κατά τα άλλα, εννοείται ότι θέτω την παραίτηση μου στη διάθεση σας και εύχομαι καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο έργο σας στην ΕΡΤ.

Γιώργος Θαλασσινός

ΔΗΜΟΦΙΛΗ