ΕΛΛΑΔΑ

Έκκληση της μητέρας του Κατσίφα: «Θέλω το παιδί μου πίσω να θρηνήσω»

Έκκληση της μητέρας του Κατσίφα: «Θέλω το παιδί μου πίσω να θρηνήσω»
Facebook

Έκκληση για την επιστροφή της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα κάνει η μητέρα του Βασιλική, καθώς ακόμα δεν έχει τελεστεί η κηδεία του 35χρονου ομογενή. 

«Κάνω έκκληση για τον γιο μου. Θέλω να μου έρθει το γρηγορότερο στο σπίτι. Να το θρηνήσω, να το αγκαλιάσω το παιδί μου. Τι το κρατάνε το παιδί μου; Γιατί το κρατάνε Βαγγέλη, γιατί δεν φωνάζετε όλοι; Θέλω να δικαιώσω το παιδί μου» λέει η γυναίκα.

«Δεν έκανε τίποτα, έβαλε πέντε σημαίες στο χωριό. Ήθελε τον τόπο του, το χωριό του. Να ζούμε με το φόβο;», σημειώνει η Βασιλική Κατσίφα.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από το himara.gr, η οικογένεια του Κατσίφα ανέθεσε την εκπροσώπησή της έναντι της ελληνικής και διεθνούς δικαιοσύνης στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο.

Ο ποινικολόγος θα ενημερωθεί από τους συναδέλφους του την Δευτέρα ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την προώθηση της υπόθεσης στην διεθνή δικαιοσύνη.

Ολιγόλεπτη επισκόπηση του ιατροδικαστή

Την ίδια ώρα, ο Έλληνας ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, που μετέβη στην Αλβανία προκειμένου να εξετάσει τη σορό του 35χρονου, ανέφερε ότι έκανε απλά μία ολιγόλεπτη εξωτερική επισκόπηση, καθώς δεν του επέτρεψαν τίποτα άλλο.

«Ήταν μια ολιγόλεπτη εξωτερική επισκόπηση, απλά, τίποτα περισσότερο… Δεν μου άφησαν τον χρόνο, είχα στην διάθεσή μου ελάχιστα λεπτά. Ήταν αυτή η συμφωνία με την Αστυνομία, την Εισαγγελία Αργυροκάστρου να γίνει μόνο μια εξωτερική επισκόπηση», ανέφερε μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Ο ιατροδικαστής τόνισε πως είναι διαφορετική η νομοθεσία της Αλβανίας από την αντίστοιχη ελληνική και ο τεχνικός σύμβουλος έπρεπε να ήταν Αλβανός, ενώ υπογράμμισε πως «όσον αφορά σε άλλα θέματα, απόσταση, διεύθυνση κ.λ.π. , δεν ήταν δυνατόν να υπάρχει εκτίμηση, επειδή είχε προηγηθεί συρραφή τραυμάτων (δύο διαμπερή στην περιοχή της καρδιακής χώρας), πλύσιμο, γιατί έτσι χαλά η μορφολογία των τραυμάτων και δεν υπήρχαν κατάλοιπα, στοιχεία που μας βοηθούν να προσδιορίσουμε την απόσταση και την διεύθυνση».

Κατρούγκαλος: Να ικανοποιήσει η Αλβανία το αίτημα για την επιστροφή της σορού

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος ζήτησε την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της οικογένειας για την επιστροφή της σορού από τις αλβανικές Αρχές.

«Από την αρχή ξεκαθαρίσαμε τις προτεραιότητές μας: να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Να προστατευτούν τα δικαιώματα των Ελλήνων αδελφών μας. Τέλος, με σεβασμό και χωρίς καμία υποχώρηση στα δύο πρώτα, να προστατεύσουμε και τις διμερείς μας σχέσεις» επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και σημείωσε:

Δεν μείναμε σε ευχές. Προχωρήσαμε στα αναγκαία διαβήματα και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις, με τον αυτονόητο σεβασμό στη Δικαιοσύνη.

Χαρακτήρισε μάλιστα θετικό ότι έγινε δεκτό το ελληνικό αίτημα για παρουσία Έλληνα αστυνομικού στην Αλβανία κατά τη διεξαγωγή των σχετικών ερευνών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε, στην εφημερίδα τα «Νέα» την ανάγκη «να είμαστε πολύ προσεκτικοί και από τις δύο μεριές των συνόρων, και όχι μόνο, αυτονόητα στο επίπεδο των κυβερνητικών αρχών», σημειώνοντας ότι «ο εξτρεμισμός των μεν εκτρέφει τον εξτρεμισμό και τη μισαλλοδοξία των άλλων».

Τόνισε ακόμα ότι η Ελλάδα περιμένει από τα Τίρανα τη θέσπιση των κανονιστικών πράξεων για την πλήρη εφαρμογή του πρόσφατου νόμου για την προστασία των μειονοτήτων, υπενθυμίζοντας ότι η προστασία των δικαιωμάτων της μειονότητας αποτελεί ένα από τα κριτήρια για την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ