ΕΛΛΑΔΑ

Αποστολή CNN Greece στους Βουλιαράτες: Με έξοδα του Δήμου και ηπειρώτικα μοιρολόγια η κηδεία Κατσίφα

Αποστολή CNN Greece στους Βουλιαράτες: Με έξοδα του Δήμου και ηπειρώτικα μοιρολόγια η κηδεία Κατσίφα

Σε κλίμα οδύνης θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, η σορός του οποίου αναμένεται σήμερα το απόγευμα να φτάσει στο σπίτι της οικογένειάς του στους Βουλιαράτες, όπου βρίσκεται ο απεσταλμένος του CNN Greece Κώστας Πλιάκος και μεταδίδει όλες τις εξελίξεις.

Σύμφωνα με τον πατέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος μίλησε στο CNN Greece, η σορός του 35χρονου βρίσκεται σε γραφείο τελετών σε διπλανό χωριό και αναμένεται σήμερα μετά το μεσημέρι στο σπίτι της οικογένειας, όπου και θα παραμείνει, σύμφωνα με την παράδοση, πριν μεταφερθεί στην εκκλησία για την νεκρώσιμη ακολουθία.

Ο πατέρας του 35χρονου δηλώνει θυμωμένος και προβληματισμένος τόσο για την άδικη, όπως τη χαρακτήρισε, δολοφονία του παιδιού του, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η οικογένεια από τις αλβανικές αρχές, πρώτον για τη μεγάλη καθυστέρηση στην παράδοση της σορού και δεύτερον για την «σχεδόν καταδρομική επιχείρηση» στο σπίτι τους, κατά την οποία του «έβαλαν το όπλο στον κρόταφο».

Η οικογένεια του 35χρονου παρέλαβε τελικά αργά χθες το βράδυ τη σορό του από το νεκροτομείο των Τιράνων, δέκα ημέρες μετά τον θάνατό του κατά τη διάρκεια επεισοδίου με τις αλβανικές ειδικές δυνάμεις.

Στο χωριό έχουν αρχίσει να φτάνουν συγγενείς και φίλοι από την Αθήνα και άλλες περιοχές της Ελλάδας προκειμένου να συμπαρασταθούν στην οικογένεια, ενώ λαμβάνονται και μέτρα ασφαλείας για την κηδεία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλβανικές Αρχές εκφράζουν ανησυχία για ενδεχόμενα επεισόδια.

Η κηδεία θα τελεστεί αύριο το μεσημέρι με ηπειρώτικα μοιρολόγια, κατά την παράδοση, ενώ τα έξοδα θα καλυφθούν με έξοδα του Δήμου Δρόπολης, όπως είπε στο CNN Greece ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Μάνος.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ