ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ: Εκρηκτικός μηχανισμός έξω από το σπίτι αντιεισαγγελέα

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ: Εκρηκτικός μηχανισμός έξω από το σπίτι αντιεισαγγελέα
ΕUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ (αρχείου)

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα στην αστυνομία όταν εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός έξω από το σπίτι του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, στον Βύρωνα

Η εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος δεν εξερράγη, είναι τοποθετημένος μέσα σε κατσαρόλα, που βρίσκεται μέσα σε μπαγκαζιέρα μηχανής.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πυροτεχνουργοί, οι οποίοι και θα αποφασίσουν εάν θα γίνει ελεγχόμενη έκρηξη στο σημείο ή αν ο μηχανισμός θα απενεργοποιηθεί και θα μεταφερθεί στη συνέχεια στα εγκληματολογικά γραφεία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι πινακίδες της μηχανής είναι πλαστές ή εάν το δίκυκλο είναι κλεμμένο.

Το χρονικό

Λίγο πριν από τις 4:00 τα ξημερώματα, άγνωστος τηλεφώνησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και την ιστοσελίδα zougla.gr και είπε ότι έχει τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στην οδό Αδραμυτίου 18 στον Βύρωνα και ότι επρόκειτο να εκραγεί σε 20 λεπτά.

Ο άγνωστος τόνισε ότι δεν επρόκειτο για φάρσα.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η αστυνομία, η οποία απέκλεισε την περιοχή, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε από τους κατοίκους να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους.

Οι Αρχές εκτιμούν πως υπήρξε λάθος στη συνδεσμολογία του μηχανισμού, με αποτέλεσμα να μην σημειωθεί η έκρηξη.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί σε μια μεγάλη ακτίνα, προκειμένου οι άνδρες να προχωρήσουν σε εξουδετέρωση του εκρηκτικού μηχανισμού.

Οι πρώτες δηλώσεις Ντογιάκου

Για τον εκρηκτικό μηχανισμό έξω από το σπίτι του μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό ο Ισίδωρος Ντογιάκος.

«Ειδοποιηθήκαμε από την αστυνομία ότι βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε μπαγκαζιέρα μηχανής και στη συνέχεια το είδα με τα μάτια μου» είπε ο κ. Ντογιάκος μιλώντας στον ΑΝΤ1, και συμπλήρωσε:

«Έχει αποκλειστεί η περιοχή και δεν μας επιτρέπουν να βγούμε από το σπίτι μας, που βρίσκομαι με τη γυναίκα και τα παιδιά μου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ