ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία με χιόνια, βροχές, ισχυρούς ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες

Κακοκαιρία με χιόνια, βροχές, ισχυρούς ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες
(EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται και σήμερα μεγάλο μέρος της χώρας με βροχές, χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες και θυελλώδεις ανέμους να συνθέτουν το σκηνικό.

Για σήμερα Κυριακή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια με βαθμιαία επέκταση στην υπόλοιπη χώρα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, τις πρωινές ώρες της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, και από το βράδυ στα υπόλοιπα βόρεια ορεινά. (Ενδεικτικό υψόμετρο 1000-1200 μέτρα στα βόρεια και 1500-1800 μέτρα στα κεντρικά).

Στα λευκά «ντύθηκαν» αρκετές περιοχές της Ελλάδας

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7, στα πελάγη 8 και στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοδυτικούς. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.



Η θερμοκρασία στα κεντρικά και τα βόρεια σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Χωρίς πλοία Ζάκυνθος και Κεφαλονιά

Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια βρίσκεται για δεύτερη ημέρα η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά εξαιτίας των έντονων θυελλωδών ανέμων.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέο δελτίο καιρού, το οποίο γνωστοποιεί το απαγορευτικό απόπλου από Ζάκυνθου και Κεφαλονιά προς Κυλλήνη και αντίθετα, έως τις 18.00 το απόγευμα της Κυριακής 18 Νοεμβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ