ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Ένοχοι οι 6 από τους 9 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Αμερικανού Μπακαρί Χέντερσον

Ζάκυνθος: Ένοχοι οι 6 από τους 9 κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Αμερικανού Μπακαρί Χέντερσον
eurokinissi

Με την έκδοση της απόφασης ολοκληρώθηκε σήμερα η δίκη για τη δολοφονία Αμερικανού τουρίστα Μπακαρί Χέντερσον, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο στο Λαγανά τον Ιούλιο του 2017.

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη μετέτρεψε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας για τους έξι από τους εννέα κατηγορούμενους, ενώ για τους άλλους τρεις, τον Έλληνα μπάρμπαν και δύο Σέρβους έκρινε ότι τέλεσαν απλή σωματική βλάβη, με αποτέλεσμα να παύει η δίωξη εναντίον τους, σύμφωνα με το patrastimes.gr.

Αναλυτικά οι ποινές για τους έξι κατηγορούμενους:

15 χρόνια κάθειρξη στον πρώτο κατηγορούμενο

5 χρόνια στον πέμπτο κατηγορούμενο

9 χρόνια στους έκτο, έβδομο και όγδοο κατηγορούμενους

10 χρόνια κάθειρξη στον 9ο κατηγορούμενο.

Παρόντες για την ανακοίνωση της απόφασης στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας ήταν και οι γονείς του άτυχου 23χρονου Αμερικανού τουρίστα.

«Δεν νομίζω ότι αυτό είναι δικαιοσύνη για μια δολοφονία»

Απογοητευμένοι με τις ποινές που αποφάσισε το δικαστήριο εμφανίστηκαν οι γονείς του Μπακαρί.

Η μητέρα του μιλώντας στους δημοσιογράφους επεσήμανε: «Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε στην Αμερική θα ήταν άλλο το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος δολοφονήθηκε. Τον πέταξαν και τον χτυπούσαν σαν σκυλι γύρισαν πίσω χωρίς τύψεις για αυτό που προκάλεσαν .Δεν υπάρχουν τύψεις για τη χαμένη ζωή του παιδιού μου. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι δικαιοσύνη για μια δολοφονία. Σκότωσαν έναν άνθρωπο με άγριο τρόπο» είπε και ξέσπασε σε κλάματα, σύμφωνα με το thebest.gr.

Δείτε το βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ