Συνάντηση Γαβρόγλου-Ιερώνυμου για την «ιερή συμφωνία»
Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συναντάται σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που έχει ανοίξει προκειμένου να διευκρινιστούν ζητήματα που προέκυψαν από το «ιερό deal» μεταξύ εκκλησίας και κράτους.
«Μετά από εντολή του πρωθυπουργού, θα κάνω έναν κύκλο συζητήσεων, για να διευκρινιστούν ένα σύνολο ζητημάτων που ενδεχομένως δεν έχουν γίνει κατανοητά, αλλά και για να καταλάβουμε το βάθος και τον χαρακτήρα των αντιδράσεων. Για μια τέτοιου τύπου ιστορική συμφωνία δεν είχε κανείς την αυταπάτη ότι όλοι θα έλεγαν “μπράβο” στον διπλανό τους. Αλλάζει μία ιστορική πραγματικότητα», είχε επισημάνει με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο υπουργός Παιδείας αναφερόμενος στις επαφές που θα έχει στο επόμενο διάστημα για την «ιερή συμφωνία».
Σύμφωνα με τον κ. Γαβρόγλου η συμφωνία έχει «ευρύτατη αποδοχή», ωστόσο ότι θα πρέπει να εξαντληθεί ο διάλογος, ώστε να παρθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες.
Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Παιδείας έχει ήδη συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι με τον οποίο συζήτησαν τη συμφωνία Κράτους-Εκκλησίας «αγκάθι» της οποίας είναι το μισθολογικό των κληρικών, με Ιερά Σύνοδο να μην κάνει αποδεκτό το συγκεκριμένο σκέλος της συμφωνίας.
Νέες χρεώσεις στο ρεύμα: Πότε τίθενται σε ισχύ - Τι προβλέπει η απόφαση της ΡΑΑΕΥ
05:00
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Πέραμα - 112 και έκκληση να μείνουν σπίτια τους οι πολίτες
04:59
IRIS: Σε ισχύ τα νέα όρια συναλλαγών - Τι ισχύει για τις πληρωμές εντός Ευρώπης
04:00
Χειμερινές εκπτώσεις: Πόσο θα διαρκέσουν - Ποια τα δικαιώματα των καταναλωτών
03:00