ΕΛΛΑΔΑ

Ποινική δίωξη στον 23χρονο που εισέβαλε στην πρεσβεία της Σερβίας

Ποινική δίωξη στον 23χρονο που εισέβαλε στην πρεσβεία της Σερβίας
ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Ποινική δίωξη για διατάραξη οικιακής ειρήνης, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για τον νόμο περί όπλων άσκησε πριν λίγο ο εισαγγελέας σε βάρος του 23χρονου Σέρβου που το πρωί, αφού σκαρφάλωσε από τα προστατευτικά κάγκελα της πρεσβείας της Σερβίας, πέρασε στον προαύλιο χώρο και αμέσως μετά στην αίθουσα αναμονής.

Είχε μαζί του δυο μαχαίρια και άφησε έξω από το κτήριο ένα μπιτόνι με πετρέλαιο. Ζητούσε να δει τον πρόεδρο της Σερβίας και τον πρέσβη, ενώ σε κατάσταση αμόκ φώναζε ότι το Κόσοβο ανήκει στη Σερβία.

Τρεις διαπραγματευτές της αστυνομίας κατάφεραν να τον ηρεμήσουν και λίγο αργότερα να τον αφοπλίσουν και να τον οδηγήσουν στα γραφεία της κρατικής ασφάλειας.

Όπως έγινε γνωστό, είχε παρελθόν με ψυχιατρικά προβλήματα στη Σερβία ήταν στην Ευελπίδων της Σερβίας όπου και έφυγε λόγο του ψυχιατρικού του προβλήματος, ενώ τη νύχτα είχε προσαχθεί από τον Πειραιά για εξακρίβωση των στοιχείων του σε τμήμα της περιοχής όπου και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο εισαγγελέας του όρισε σήμερα τακτική δικάσιμο και έδωσε εντολή να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ