ΕΛΛΑΔΑ

Προπύλαια: Μαθητικό συλλαλητήριο ενάντια στις καταλήψεις για τη Μακεδονία

Προπύλαια: Μαθητικό συλλαλητήριο ενάντια στις καταλήψεις για τη Μακεδονία

Το «παρών» στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια δίνουν αυτή την ώρα μαθητές, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις «εθνικές καταλήψεις στα σχολεία για τη Μακεδονία».

Στο πλαίσιο των μέτρων που εφαρμόζει η αστυνομία για την τήρηση της τάξης, κλειστή είναι αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου.

Η πορεία των μαθητών ξεκίνησε λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι κάλεσμα, το οποίο ορίστηκε για τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, είχε απευθύνει η «Πρωτοβουλία για το Συντονισμό Σχολείων & Μαθητών Αθήνας».

«Την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου διάφορες ακροδεξιές, φασιστικές ομάδες προσπαθούν να υποκινήσουν μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία της χώρας. Η πρωτοβουλία για τον Συντονισμό Σχολείων και Μαθητών Αθήνας καλεί όλους τους αγωνιστές μαθητές να μπουν μπροστά και να μην επιτρέψουν στους φασιστές να βρουν χώρο έκφρασης στα σχολεία μας» αναφέρει η «Πρωτοβουλία» σε κείμενό της που αναρτήθηκε στο Facebook, στην οποία σημειώνεται:

«Συντονίζουμε πολύμορφες δράσεις, κρεμάμε αντιφασιστικά πανό και κάνουμε εκδηλώσεις στα σχολεία μας, για να μην χαρίσουμε ούτε μια μέρα εθνικιστικής φιέστας στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και τους υποστηρικτές του μίσους και του ρατσισμού».

«Μπαράζ» καταλήψεων σε σχολεία για το Μακεδονικό

Συνεχίζονται για ακόμη μία ημέρα οι μαθητικές καταλήψεις για το Μακεδονικό.

Συγκεκριμένα, τα 20 από τα 56 συνολικά σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε Μυτιλήνη και Λήμνο παραμένουν σήμερα κλειστά με τους μαθητές να διαδηλώνουν εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών και για άλλα «εθνικά» όπως τα αποκαλούν θέματα.

Σε καταλήψεις σχολείων και αποχή από τις σχολικές αίθουσες προχώρησαν σήμερα το πρωί και μαθητές γυμνασίων και λυκείων του Έβρου.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Στέργιος Αποστολακούδης «υπό κατάληψη τελούν σχολεία στις Φέρες, στο Σουφλί, το Διδυμότειχο, το 1ο λύκειο Ορεστιάδας και στη Νέα Βύσσα. Στην Αλεξανδρούπολη σημειώνεται αποχή μαθητών και όχι καταλήψεις».

Επίσης, υπό κατάληψη βρίσκονται μέχρι στιγμής και έντεκα σχολεία στη Λάρισα. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Καψάλης τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη είναι το 1ο, το 2ο και το 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας, το ΕΠΑΛ Φαρσάλων, το 8ο και 14ο Λύκειο, το 9ο, 12ο και 15ο Γυμνάσιο και τα Γυμνάσια σε Μακρυχώρι και Κρανία Ελασσόνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ