ΕΛΛΑΔΑ

Το πλήρες έργο του Λεονάρντο Nτα Βίντσι σε μία πρωτοποριακή έκθεση στην Αθήνα

Το πλήρες έργο του Λεονάρντο Nτα Βίντσι σε μία πρωτοποριακή έκθεση στην Αθήνα

Μπορεί ο Λεονάρντο ντα Βίντσι να είναι γνωστός στο ευρύ κοινό ως ζωγράφος, με έργα όπως την περίφημη Μόνα Λίζα και την τοιχογραφία του Μυστικού Δείπνου, όμως δεν ήταν μόνο μία εμβληματική προσωπικότητα του χώρου της τέχνης. Υπήρξε και ένας πολυσχιδής και ευφυής άνθρωπος, με ανεξάντλητη περιέργεια. Δεν άφησε κανένα επιστημονικό πεδίο ανεξερεύνητο και ασχολήθηκε με ένα πλήθος αντικειμένων, από τη βιομηχανική παραγωγή και τις καλλιέργειες, μέχρι τις μεταφορές, την ανοικοδόμηση και την ιατρική. 

Κατάφερε να ξεχωρίσει σε ό,τι έκανε, και αυτό διότι χαρακτηρίζονταν από μία ακόρεστη αγάπη για μάθηση, που τον ωθούσε διαρκώς στο να εξερευνά και να ανακαλύπτει νέα πράγματα. Δεν είχε λάβει επίσημη εκπαίδευση για την εποχή του, και γι’ αυτό το κύριο εργαλείο του ήταν η δύναμη της παρατήρησης και της εμπειρίας, μία μέθοδος που ακολούθησε μέχρι και το τέλος της ζωής του. Ήταν μία εξέχουσα προσωπικότητα, ένας πραγματικός Homo Universalis, ο οποίος μέχρι και σήμερα συνεχίζει να εμπνέει και να μας εκπλήσσει. Για παράδειγμα, πιθανόν να μη γνωρίζετε πως ήταν αριστερόχειρας και χορτοφάγος!

2

Τρεις μεγάλες εκθέσεις, μία μοναδική εμπειρία

Ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του Λεονάρντο μπορούν να ανακαλύψουν οι επισκέπτες της πρωτοποριακής έκθεσης Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius, που πραγματοποιείται με αφορμή τα 500 χρόνια από τον θάνατό του και φιλοξενείται στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι, από τις 30 Νοεμβρίου 2018 μέχρι τις 30 Μαρτίου 2019.

Μετά την πολύ επιτυχημένη διαδραστική έκθεση «Van Gogh Alive - The Experience», που κατάφερε να προσελκύσει περισσότερους από 200.000 επισκέπτες στην Αθήνα, η εταιρεία παραγωγής Λάβρυς επανέρχεται με μία ακόμη εντυπωσιακότερη εμπειρία, πάντα σε συνεργασία με την Grande Exhibitions.

Η έκθεση έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με το Μουσείο Leonardo da Vinci στη Ρώμη, το Ινστιτούτο Lumiere Technology στο Παρίσι, καθώς και ειδικούς από την Ιταλία και τη Γαλλία. Το αποτέλεσμα είναι η πιο ολοκληρωμένη έκθεση για τον Λεονάρντο που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Αναλυτικότερα:

3

Από τις μηχανικές εφευρέσεις του Λεονάρντο στα «μυστικά» της Μόνα Λίζα

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν περισσότερα για τη ζωή του καλλιτέχνη, μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι στον χώρο και το χρόνο. Η έκθεση αποτελείται από 12 θεματικές ενότητες που εξερευνούν το έργο και τη ζωή του Λεονάρντο και συμπεριλαμβάνουν:

75 μοντέλα των εφευρέσεών του, αναπαραγωγές σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδίκων του και συνολικά πάνω από 200 εκθέματα σχεδιασμένα σε συνεργασία με το Μουσείο Leonardo da Vinci της Ρώμης.

4

Μία καθηλωτική, οπτικοακουστική, βιωματική προβολή, όπου με τη συνοδεία μουσικής οι επισκέπτες μεταφέρονται στον κόσμο του ντα Βίντσι, το Da Vinci Alive.

Και τέλος, μία παρουσίαση του πιο διάσημου πίνακα στον κόσμο, της αινιγματικής Μόνα Λίζα. Πρόκειται για ένα έργο που ακόμα και σήμερα καταφέρνει να προκαλεί το ενδιαφέρον των επισκεπτών, οι οποίοι κάνουν ουρές στο μουσείο του Λούβρου προκειμένου να το δουν από κοντά. Για πρώτη φορά, λοιπόν, τα μυστικά της Μόνα Λίζα αποκαλύπτονται από τον Pascal Cotte και το Lumiere Technology Institute, μέσα από μία εξονυχιστική επιστημονική ανάλυση.

5

Το αποτέλεσμα; Μία μοναδική ενημερωτική, εκπαιδευτική αλλά και άκρως ψυχαγωγική έκθεση που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

6

ΔΗΜΟΦΙΛΗ