ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Μάνδρα: Οι δράστες τοποθέτησαν συσκευή εντοπισμού θέσης στο αυτοκίνητο της 50χρονης

Δολοφονία Μάνδρα: Οι δράστες τοποθέτησαν συσκευή εντοπισμού θέσης στο αυτοκίνητο της 50χρονης
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Εγώ δεν έκανα το φόνο. Περίμενα σε μία μηχανή το συνεργό μου. Άκουσα έναν πυροβολισμό και όταν γύρισε του είπα: ''τι έγινε ρε φίλε; Άκουσα πυροβολισμό''. Και εκείνος μου απάντησε: ''όλα καλά. Για εκφοβισμό ήταν μόνο''».

Ο δράστης της δολοφονίας της 50χρονης στη Μάνδρα επιχείρησε να ρίξει την ευθύνη της δολοφονίας στο συνεργό του δηλώνοντας στους αστυνομικούς ότι το μόνο που ήξερε είναι ότι πήγαιναν να κάνουν μία ληστεία. Πρόκειται για ένα από τους δύο δράστες της ληστείας του σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια που έπεσε στα χέρια των αστυνομικών και έτσι ξετυλίχτηκε και το κουβάρι της δολοφονίας.

«Μόλις φύγαμε από το σπίτι στη Μάνδρα, εγώ πήρα το ρολόι που βρήκαμε μέσα στη τσάντα της 50χρονης και ο συνεργός μου τη τσάντα. Δεν τον ξαναείδα από τότε και έμαθα από την τηλεόραση για τον θάνατο της γυναίκας». Όπως διαπίστωσαν οι Αρχές, συνεργός του δράστη είναι ένας Αλβανός δραπέτης από το 2008, καθώς είχε καταδικαστεί για ληστείες, κλοπές αλλά και ανθρωποκτονία.

Ο άνδρας που έχει συλληφθεί παραδέχτηκε επίσης ότι είχαν τοποθετήσει συσκευή εντοπισμού θέσης στο αυτοκίνητο της 50χρονης γυναίκας για να παρακολουθούν τις κινήσεις της και γνώριζαν ότι εκείνο το βράδυ επέστρεφε από το καζίνο στο Λουτράκι όπου πήγαινε αρκετά συχνά.

Δύο ημέρες μετά τη ληστεία στο σούπερ μάρκετ στα Βριλήσσια, οι αστυνομικοί έκαναν επιχείρηση στο Νέο Κόσμο και συνέλαβαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο δύο ακόμα μέλη της επικίνδυνης σπείρας, έναν άνδρα και μία γυναίκα. Όπως αποκαλύφθηκε, μάλιστα, ο άνδρας ήταν δραπέτης φυλακών, καθώς είχε καταδικαστεί σε 60 χρόνια κάθειρξη για πέντε απαγωγές μέσα σε έξι μήνες το 2012 χρυσοχόων, αλλά και της συζύγου ιδιοκτήτη φορτηγών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ