Αίσιο τέλος για τον 4χρονο που ζούσε σε τρώγλη
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΑ

Στην «Κιβωτό του Κόσμου» φιλοξενείται προσωρινά από χθες το 4χρονο παιδί που διαπιστώθηκε ότι ζούσε σε ένα ακατάλληλο περιβάλλον και σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε περιοχή της Μαγνησίας.

Μετά το κάλεσμα που απευθύνθηκε με εντολή της Εισαγγελίας Βόλου για φιλοξενία του παιδιού, δομή προστασίας της «Κιβωτού του Κόσμου» στα Γιάννενα ανταποκρίθηκε και προσφέρθηκε να βοηθήσει.

Οι ιατρικές και ψυχιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε το παιδί ήταν καλές, καταδεικνύοντας ότι μπορεί να μεγαλώσει σε κατάλληλη δομή προστασίας παιδιού.

Δείχνοντας το κοινωνικό του πρόσωπο το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου φιλοξένησε τις προηγούμενες μέρες τον 4χρονο, παρά το γεγονός ότι δεν αποτελεί δομή προστασίας παιδιού.

Παράλληλα, η κοινωνική υπηρεσία του Αχιλλοπούλειου ενεργοποιήθηκε για να αισθανθεί το παιδί ασφαλές και έτσι η υπόθεση πήρε τον δρόμο της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί μεταφέρθηκε στην «Κιβωτό του Κόσμου» την Τρίτη, με συνδρομή του «Χαμόγελου του Παιδιού» που προσφέρθηκε από την πρώτη στιγμή να συνδράμει για τις ανάγκες του 4χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα παρενέβη η Εισαγγελία Βόλου με κατ’ επείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Η κοινωνική έρευνα και τα στοιχεία που συγκέντρωσε συνηγορούσαν ότι το αγοράκι μεγάλωνε σε ένα πραγματικά άκρως ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον.

Το παιδί, σύμφωνα με αποκλειστικό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, μεγάλωνε σε ένα σπίτι -ερείπιο, παραμελημένο από τους γονείς του, που φέρονται να έχουν ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων και από την πλευρά του πατέρα και από την πλευρά της μητέρας, που είναι και οι δύο άνεργοι και δεν έχουν πόρους για να ζήσουν, τον παππού του και τον θείο του.

Χάρη στην ευαισθητοποίηση του πολίτη υπήρξε άμεση κινητοποίηση από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες μετά από παρέμβαση της Εισαγγελίας Βόλου. Έτσι σήμερα το αγγελούδι βρίσκεται σε μία ασφαλή δομή και περιτριγυρισμένο από ένα περιβάλλον που του δείχνει αγάπη και φροντίδα.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!