ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια, χημικά και προσαγωγές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Επεισόδια, χημικά και προσαγωγές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Τεταμένο το κλίμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις τόσο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών όσο και κατά της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στο Παλαί Ντε Σπορ.

«Φρούριο» θύμιζε σήμερα η Θεσσαλονίκη από τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με τους διαδηλωτές να «μπλοκάρονται» από την αστυνομία.

Αρχικά, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από τον Λευκό Πύργο και προσπάθησαν να κατευθυνθούν στο Παλαί Ντε Σπορ, όπου θα πραγματοποιούσε ομιλία ο Αλέξης Τσίπρας. Ωστόσο, τα ΜΑΤ τούς μπλόκαραν κι έτσι ξεκίνησαν πορεία προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, τα ΜΑΤ δεν τους το επέτρεψαν.

Ήρθαν έτσι εκ νέου αντιμέτωποι με το φραγμό των ΜΑΤ, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Βενιζέλου. Τότε επιχείρησαν να κινηθούν ανάποδα προς τη φορά των αυτοκινήτων στην Τσιμισκή, με την αστυνομία να επιχειρεί να τους σταματήσει κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών.

Οι διαμαρτυρόμενοι στη συνέχεια επιχείρησαν να κινηθούν μέσω της οδού Καρόλου Ντηλ, ενώ πέταξαν πέτρες και μπουκάλια προς τους αστυνομικούς.

Τελικά κατέληξαν και πάλι στο σημείο εκκίνησης, στο Λευκό Πύργο.

Μερίδα διαδηλωτών, μετά την ολοκλήρωση της πορείας πέταξε φωτοβολίδες εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών για να διαλύσουν το πλήθος.

Οι αστυνομικοί επιστράτευσαν για λίγο και το υδροφόρο όχημα «Αύρα», με σκοπό να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους. Αυτή την ώρα τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει, ενώ η αστυνομία προσήγαγε ένα άτομο που συμμετείχε στα επεισόδια που προηγήθηκαν.

Προληπτικές προσαγωγές και face control

Τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργο Τάτσιο, προσήγαγαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, αστυνομικοί έξω από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρον, στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει το thestival.gr.

Ο κ. Τάτσιος προσπάθησε να μπει στον χώρο του Παλαί Ντε Σπορ όπου είναι προγραμματισμένη για τις 19.30 η ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με θέμα «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης – Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό», κάτι που δεν του επετράπη.

Μαζί του ήταν η γνωστή δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα, καθώς και άλλα δύο άτομα, τα οποία επίσης προσήχθησαν.

Όπως δήλωσε ο κ. Τάτσιος στο Thestival, η προσαγωγή του έγινε χωρίς καμία δικαιολογία και αυτή την ώρα οδηγείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησαν προληπτικές προσαγωγές και άλλων ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα για πρόκληση έντασης εντός του χώρου της εκδήλωσης, ενώ αυστηρός είναι ο έλεγχος για όσους περνούν μέσα στον χώρο του Παλαί Ντε Σπορ.

Kk copy copy copy copy copy copy

Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη», Γιώργος Ρακκάς.

Δείτε το βίντεο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ