ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρθρωση σπείρας διαρρήξεων σε σπίτια του Πύργου - Τέσσερις οι συλλήψεις

Εξάρθρωση σπείρας διαρρήξεων σε σπίτια του Πύργου - Τέσσερις οι συλλήψεις
Φωτογραφία Αρχείου EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Σπείρα που διέπραττε τους τελευταίους δυο μήνες διαρρήξεις σπιτιών σε περιοχές του Πύργου εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, συλλαμβάνοντας τρεις άνδρες, ηλικίας 35, 30 και 20 ετών.

Επίσης, συνελήφθη ένας 33χρονος, υπεύθυνος ενεχυροδανειστηρίου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, ενώ ως μέλος της σπείρας κατηγορείται ένας ακόμα 20χρονος, ο οποίος αναζητείται.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι συλληφθέντες είχαν διαπράξει τους τελευταίους δυο μήνες 26 κλοπές σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου, αφαιρώντας συνολικά 10.000 ευρώ και κοσμήματα, αξίας μεγαλύτερης των 30.000 ευρώ.

Τα μέλη της σπείρας δρούσαν κυρίως πρωινές ή μεσημβρινές ώρες, διαρρηγνύοντας απομονωμένες μονοκατοικίες, με τη χρήση μεταλλικών εργαλείων, τα οποία πολλές φορές έβρισκαν στις αυλές των σπιτιών. Στη συνέχεια έμπαιναν στα σπίτια και αφαιρούσαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς και χρηματικά ποσά.

Σχετικά με τη σύλληψη του 33χρονου υπεύθυνου ενεχυροδανειστηρίου, από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πύργου, προέκυψε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι οι δράστες του παρέδιδαν τα χρυσαφικά, τα οποία προέρχονταν από τις κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ