ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Κάλαντα με... ομπρέλα - Χιόνια και στην Αττική τα Χριστούγεννα

Καιρός: Κάλαντα με... ομπρέλα - Χιόνια και στην Αττική τα Χριστούγεννα
EUROKINISSI

Με βροχιές και συννεφιά τα κάλαντα των Χριστουγέννων - Χιόνια και στην Αττική την Τετάρτη

 

Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές το μεσημέρι αναμένονται σήμερα, Δευτέρα, στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τις βραδινές ώρες στα βόρεια ορεινά και τη νύχτα σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Στην υπόλοιπη χωρά ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, βαθμιαία στην ανατολική νησιωτική χωρά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία στα πελάγη 6 με 7, στρεφόμενοι τις βραδινές ώρες από τα βόρεια σε βόρειους 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Σε πτώση από τη νύχτα στα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα αυξηθούν. Από τη νύχτα τοπικές βροχές και στα γύρω ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση από τη νύχτα.

Ζάκυνθος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα τοπικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ στην κεντρική και δυτική Μακεδονία βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 01 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Σε πτώση από τη νύχτα.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές από τις μεσημβρινές ώρες. Από τις βραδινές ώρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 3 έως 4 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα βόρεια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος, από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από τη νύχτα στα βόρεια βορειοδυτικοί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από τις βραδινές ώρες με ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες με ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Λευκά Χριστούγεννα

Βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και στις παράκτιες περιοχές, καθώς επίσης χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά μέρη της ηπειρωτικής χώρας αναμένονται την Τρίτη ανήμερα των Χριστουγέννων, καθώς και την επομένη αυτών, Τετάρτη, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Παράλληλα, η θερμοκρασία προβλέπεται να παρουσιάσει σημαντική πτώση, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα επτά και πιθανώς τοπικά τα οκτώ μποφόρ.

Αναλυτικότερα, από το Σάββατο έως και τη Δευτέρα δεν αναμένονται σημαντικά φαινόμενα, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς στα βόρεια και τους 16 στα νότια, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα έξι με επτά μποφόρ.

Σημαντική μεταβολή προβλέπεται μάλιστα ότι θα παρουσιάσει ο καιρός ανήμερα των Χριστουγέννων, καθώς και την επομένη (26/12), αφού ψυχρές αέριες μάζες θα φτάσουν και θα επηρεάσουν τη χώρα μας. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, αρχικά στα βόρεια και κατόπιν σε όλη τη χώρα. Ολικός παγετός θα επικρατήσει στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια.

Παράλληλα, θα εκδηλωθούν βροχές, χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά, και σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 7 έως 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται άστατος καιρός, με βροχές κατά περιόδους.

Χιόνια, δε, αναμένονται στα ορεινά του νομού και πιθανώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, από το μεσημέρι της Τρίτης 25/12 έως και τις πρώτες ώρες της Πέμπτης 27/12. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις έως πέντε με έξι μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης των Αθηνών θα φτάσει τους 12 βαθμούς την Τρίτη και μόλις τους 6 έως 7 την Τετάρτη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται άστατος καιρός κυρίως την ημέρα των Χριστουγέννων, με βροχές και χιόνια στα ορεινά του νομού. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, ενώ στο κέντρο της πόλης δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 5 με 6 μποφόρ. Την Τετάρτη 26/12 ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, ενώ η θερμοκρασία και οι άνεμοι δεν θα παρουσιάσουν αξιόλογη μεταβολή.

Την Πέμπτη 27/12, ο καιρός αναμένεται πλέον βελτιωμένος σε όλη τη χώρα, όμως η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ