ΕΛΛΑΔΑ

Δεύτερη ευκαιρία για τις 100 δόσεις θέλει να δώσει το υπουργείο Εργασίας

Δεύτερη ευκαιρία για τις 100 δόσεις θέλει να δώσει το υπουργείο Εργασίας
Eurokinissi/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ακόμα μία ευκαιρία για όσους έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων επιδιώκει να δώσει το Υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο των προσπαθειών του για να μην καταρρεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο σχεδιασμός προβλέπει να δοθεί η δυνατότητα σε συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελμάτων εφόσον αποδείξουν ότι έμειναν εκτός ρύθμισης λόγω οικονομικής αδυναμίας ή για λόγους επανυπολογισμού της ρύθμισης, να ξαναενταχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» το σχέδιο θα αφορά περίπου 40.000 οφειλέτες και κυρίως όσους χρωστούν δικές τους εισφορές. Κυρίως, δηλαδή, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς.

Οι επιτελείς του Υπουργείου Εργασίας, έχουν ήδη συζητήσει το σχέδιο με τα κλιμάκια των δανειστών οι οποίοι, όμως, εμφανίζονται επιφυλακτικοί καθώς το συνδέουν με το Ασφαλιστικό και προειδοποιούν ότι αν δεν περάσει πρώτα η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό θα θέσουν γενικευμένο βέτο.

Στο Υπουργείο Εργασίας, πάντως, επιμένουν ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που προέκυψε από τις αλλαγές στις ρυθμίσεις των 100 δόσεων καθώς υπολογίζουν ότι ένας στους τρείς έχασαν τη ρύθμιση λόγω κυρίως των προβλημάτων ρευστότητας που προέκυψαν από τα capital controls

ΔΗΜΟΦΙΛΗ