ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Ένα φασόλι προκάλεσε το θάνατο του 9 μηνών βρέφους - Θρίλερ με το ΕΚΑΒ

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Ένα φασόλι προκάλεσε το θάνατο του 9 μηνών βρέφους - Θρίλερ με το ΕΚΑΒ
EUROKINISSI

Φως στις συνθήκες θανάτου τού μόλις 9 μηνών βρέφους στον Κόκκινο Πύργο στην Κρήτη που προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη, έριξε η ιατροδικαστική εξέταση.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, η ιατροδικαστική εξέταση ολοκληρώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας από τον ιατροδικαστή, Ξενοφώντα Μάνδακα, και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ο χειρότερος εφιάλτης.

Ο θάνατος του μωρού προκλήθηκε από πνιγμό που οδήγησε σε απόφραξη των αεροφόρων οδών.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το παιδί είχε καταπιεί ένα φασόλι.

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που βρισκόταν το βρέφος την ώρα της τραγωδίας συνελήφθη για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος.

Η προανάκριση για την υπόθεση θα συνεχιστεί.

Το χρονικό της τραγωδίας και το θρίλερ με τις κλήσεις στο ΕΚΑΒ

Σύμφωνα με το neakriti.gr, οι γονείς του μωρού, με καταγωγή από την Αλβανία, φαίνεται να είχαν εμπιστευτεί το «αγγελούδι» τους σε φιλικό ζευγάρι, προκειμένου να το προσέχουν, καθώς εκείνοι πήγαιναν για μεροκάματο στις ελιές.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το μωρό φαίνεται να έχασε τη ζωή του στο επίμαχο σπίτι, όταν κατάπιε «αντικείμενο», με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει και να πνιγεί.

Σε συνθήκες θρίλερ ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ για να παραλάβει το βρέφος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν πολλαπλές τηλεφωνικές κλήσεις στο Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, ενώ κάθε φορά δινόταν και μια διαφορετική εκδοχή προς τους διασώστες από εκείνους που τηλεφωνούσαν για βοήθεια.

Στο πρώτο τηλεφώνημα, κατά τις ίδιες πηγές, αναφέρθηκε ότι υπήρξε πτώση του μωρού. Στο δεύτερο τηλεφώνημα ειπώθηκε πως το μωρό ίσως κατάπιε κάποιο αντικείμενο που του προκάλεσε ασφυξία, ενώ σε τρίτη κλήση φαίνεται σε απελπισμένους τόνους από την άλλη άκρη της γραμμής να ζητούν βοήθεια από τους διασώστες.

Τελικά, όταν το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο παρέλαβε το αγοράκι χωρίς σφυγμό, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αμέσως η διακομιδή στο Κέντρο Υγείας Μοιρών.

Οι διασώστες και ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Μοιρών, αλλά και ιδιώτης παιδίατρος που είχε κληθεί, κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το επαναφέρουν στη ζωή.

Διασωλήνωσαν το βρέφος και έκριναν αναγκαία την άμεση μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Το μωράκι, όμως, δεν τα κατάφερε…

Το άτυχο αγοράκι έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή την ώρα που μεταφερόταν στο νοσοκομείο, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ