ΕΛΛΑΔΑ

Ιστορία που «ραγίζει» καρδιές στο Βόλο: «Έφυγαν» αγκαλιασμένοι στο κρεβάτι τους τα Χριστούγεννα

Ιστορία που «ραγίζει» καρδιές στο Βόλο: «Έφυγαν» αγκαλιασμένοι στο κρεβάτι τους τα Χριστούγεννα
EUROKINISSI

Συγκίνηση προκαλεί η τραγική ιστορία ενός ζευγαριού, το οποίο βρέθηκε νεκρό στο κρεβάτι του στο Βόλο. Τι διαπιστώθηκε από την αυτοψία στο διαμέρισμα και στο υπνοδωμάτιο και πώς αποκαλύφθηκε η πιο δραματική ιστορία των φετινών Χριστουγέννων.

Η αντίστροφη μέτρηση της ζωής του ζευγαριού που βιοποριζόταν με τη συνδρομή του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», είχε ξεκινήσει πριν από λίγες μέρες στα Άνω Λεχώνια.

Το ζευγάρι, μία γυναίκα ηλικίας 74 ετών και ένας άνδρας ηλικίας 68 ετών, εντοπίστηκε χθες (24/12) γύρω στις 14.00 το μεσημέρι νεκρό από την κοινωνική λειτουργό του προγράμματος, η οποία, παραμονή Χριστουγέννων, επισκέφτηκε τους ηλικιωμένους για να διαπιστώσει τι ανάγκες έχουν ενόψει των γιορτών.

Άνθρωποι από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» επισκέπτονταν καθημερινά τους ηλικιωμένους, παρέχοντάς τους φαγητό και φάρμακα. Το ίδιο συνέβη και την περασμένη Παρασκευή, όμως τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε.

Άμεσα στον τόπο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ στο σπίτι μετέβησαν και αστυνομικοί τόσο της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, όσο και του Αστυνομικού Τμήματος Νοτίου Πηλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το taxydromos, ο γιατρός του ΕΚΑΒ διαπίστωσε το θάνατο και των δύο ηλικιωμένων, οι οποίοι βρίσκονταν στο κρεβάτι ξαπλωμένοι όταν συνέβη το μοιραίο, ενώ οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας έλεγξαν κάθε στοιχείο προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας όπως και τελικά συνέβη.

Συγκίνηση για το ζευγάρι που βρέθηκε νεκρό

Την έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου των ηλικιωμένων, τα οποία εκτιμάται ότι ήταν παθολογικά, ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου από το οποίο διατάχθηκε και η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ηλικιωμένο ζευγάρι αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα και ήταν μόνο στη ζωή χωρίς καμία βοήθεια από τον έξω κόσμο. Έτσι οι υπάλληλοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» το επισκέπτονταν σε καθημερινή βάση εδώ και ένα χρόνο παρέχοντάς τους όλα τα απαραίτητα.

Όμως, η γυναίκα είχε «πέσει» πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα. Φέρεται να είχε σκελετωθεί τόσο, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται ακόμη και να σιτιστεί. Οι εργαζόμενοι του προγράμματος τής άλλαζαν πάνες και τη βοηθούσαν ακόμα και να φάει σε ένα σπίτι όπου οι συνθήκες ήταν πραγματικά άθλιες.

Ο άνδρας ήταν καλύτερα στην υγεία του, όμως αντιμετώπιζε και εκείνος προβλήματα.

Κανένας από τους δύο τους δεν είχε καμία άλλη βοήθεια από το οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον.

Η «αντίστροφη μέτρηση»

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου», οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα γνώριζαν από καιρό τις δραματικές συνθήκες διαβίωσης του ζευγαριού. Μάλιστα πριν από τρεις εβδομάδες βλέποντας ότι η υγεία της γυναίκας είχε επιδεινωθεί περαιτέρω, είχαν μεταφέρει την 74χρονη στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου όμως τελικά δεν κρατήθηκε για νοσηλεία.

Παλαιότερα, στην αρχή του 2018, οι εργαζόμενοι του προγράμματος είχαν παρέμβει έτσι ώστε η 74χρονη να φιλοξενηθεί από το Γηροκομείο Βόλου, όμως εκείνη δεν ήθελε να φύγει από το σπίτι της και έκλαιγε.

Η κατάσταση των δύο ηλικιωμένων ήταν τραγική. Η «Βοήθεια στο Σπίτι» τούς συνέδραμε με ρούχα, σκεπάσματα, φαγητό, φάρμακα. Όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα τα προβλήματα είχαν διογκωθεί περαιτέρω.

Οι υπάλληλοι παρενέβησαν και δεύτερη φορά έτσι ώστε η γυναίκα να φιλοξενηθεί σε ίδρυμα. Μάλιστα πριν από μερικές μέρες είχαν πάρει θετική απάντηση από το Γηροκομείο Καναλίων ότι βρέθηκε ένα κρεβάτι. Δυστυχώς, η 74χρονη δεν πρόλαβε να μεταφερθεί εκεί. Άγνωστο πώς και γιατί απεβίωσε τελικά μαζί με το σύζυγό της.

Η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να ρίξει πλέον φως στα ακριβή αίτια του θανάτου των ηλικιωμένων, καθώς εκείνο που προβληματίζει είναι ο σχεδόν παράλληλος θάνατος και των δύο.

Η είδηση του θανάτου τους σκόρπισε πάντως απέραντη θλίψη στα Άνω Λεχώνια όπου οι κάτοικοι έβλεπαν τις δυσκολίες που υπήρχαν, αλλά πραγματικά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για να βοηθήσουν, καθώς οι ηλικιωμένοι φέρονται να ήταν από μόνοι τους αποκομμένοι κοινωνικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ