Κίνδυνος για τσουνάμι στην Ελλάδα από το ηφαίστειο της Σαντορίνης
Τι αναφέρει για τα ενεργά ηφαίστεια στη χώρα μας ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος.- Η επίδραση των «βρυχηθμών» της Αίτνας και η σεισμική δραστηριότητα στη Ζάκυνθο
«Τη χώρα μας προς το παρόν δεν την ανησυχεί η έκρηξη της Αίτνας, αλλά πάντα αυτά τα φαινόμενα είναι πολύπλοκα και ποτέ δεν ξέρουμε ποια θα είναι η πορεία που θα πάρουν», ανέφερε χαρακτηριστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Παπαδόπουλος.
«Εκείνο που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι στον ελλαδικό χώρο υπάρχουν ενεργά ηφαίστεια, το ηφαιστειακό σύμπλεγμα της Σαντορίνης με την Καμένη και τον Κολούμπο. Κατά συνέπεια και στον ελλαδικό χώρο έχουμε ενεργά ηφαιστειακά κέντρα, τα οποία εκτός από τον ηφαιστειακό κίνδυνο που περικλείουν, αποτελούν και πηγές μελλοντικών τσουνάμι», πρόσθεσε ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος από την Αίτνα για το Ιόνιο πέλαγος.
Για τη σεισμική δραστηριότητα στη Ζάκυνθο ανέφερε ότι ο σεισμός των 6,8 Ρίχτερ στο τέλος Οκτωβρίου θα έχει μετασεισμική ακολουθία για αρκετούς μήνες. «Νομίζω έχουμε ακόμα πορεία μπροστά μας. Υπάρχουν εκατοντάδες μετασεισμοί, απολύτως φυσιολογικοί», υπογράμμισε.
Δείτε το βίντεο:
Γιατί παραιτήθηκε ο ορκωτός λογιστής του ΟΠΕΚΕΠΕ - Διευκρινίσεις από την ΑΑΔΕ
11:24
Η Ρωσία εκτόξευσε 293 drones, 18 πυραύλους κατά της Ουκρανίας, λέει το Κίεβο
11:18
Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στο Σύνταγμα στις 19 και 20 Ιανουαρίου
11:16
Πηγές ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ζητά την κατάθεση της επιστολής παραίτησης των Ορκωτών Ελεγκτών
11:16