ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

Κακοκαιρία: Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία
EUROKINISSI

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις το τελευταίο διήμερο, λόγω του κύματος κακοκαιρίας, από ανθρώπους που παγιδεύτηκαν στα χιόνιαή για μεταφορά φαρμάκων σε αποκλεισμένες περιοχές, ακόμα και για τη μεταφορά σόμπας στο σπίτι καρδιοπαθή και τα συνεργεία έτρεχαν παντού για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο του Π.Σ., από τις 3 Ιανουαρίου έως σήμερα, πραγματοποιήθηκε από συνεργεία της Πυροσβεστικής μεταφορά 28 ασθενών (κυρίως νεφροπαθών για προγραμματισμένη αιμοκάθαρση) προς νοσηλευτικά ιδρύματα, στις περιοχές: Καρδίτσας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Λευκάδας, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Κιλκίς, Καβάλας, Χαλκιδικής και Σερρών.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε μεταφορά φαρμάκων σε ασθενείς στις περιοχές Πουγκάκια Φθιώτιδας, Σπερχειάδα Φθιώτιδας, Σφακιώτες Λευκάδας, ενώ μεταφέρθηκε θερμαντική συσκευή σε υπερήλικα καρδιοπαθή στην περιοχή Τσούκα Φθιώτιδας.

Πολλή δουλειά είχαν όμως οι πυροσβέστες και με την μεταφορά ατόμων κυρίως από ακινητοποιημένα οχήματα, οι επιβάτες των οποίων είχαν πάει για να απολαύσουν το χιόνι. Συνολικά πραγματοποιήθηκε μεταφορά 45 ατόμων σε ασφαλή σημεία, στην Πεντέλη Αττικής, στην Κοζάνη, στην Θεσσαλονίκη, στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης Αρκαδίας, στην Πιερία, στην Φθιώτιδα, στα Ιωάννινά και στην Ημαθία.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των συμβάντων που τυχόν θα προκύψουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ