ΕΛΛΑΔΑ

Στο αυτόφωρο τα μέλη του Ρουβίκωνα - Ποιο επιχειρησιακό πρόβλημα βλέπει η ΕΛΑΣ στην ομάδα

Στο αυτόφωρο τα μέλη του Ρουβίκωνα - Ποιο επιχειρησιακό πρόβλημα βλέπει η ΕΛΑΣ στην ομάδα

Στο αυτόφωρο δικάζονται σε λίγη ώρα τα δύο μέλη του Ρουβίκωνα που συνελήφθησαν χθες λίγο μετά την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία.

Πρόκειται για έναν 23χρονο και έναν 24χρονο όπου στο παρελθόν δεν είχαν απασχολήσει τις Αρχές και εντοπίστηκαν πάνω σε ένα μηχανάκι λίγα μέτρα μακριά από την πρεσβεία και λίγη ώρα μετά την επίθεση.

Μάλιστα, οι δύο νεαροί είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, κατασχέθηκαν και τα ρούχα τους τα οποία είχαν ακόμα έντονη τη μυρωδιά από τα καπνογόνα που λίγο νωρίτερα η αναρχική ομάδα είχε πετάξει στο κτήριο της αμερικανικής πρεσβείας για να προκαλέσουν σύγχυση αλλά και για αν μπορούν πιο εύκολα να προκαλέσουν τις φθορές με τις μπογιές στο κτήριο.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι υπάρχουν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, τα οποία είναι αχαρτογράφητα και ο Ρουβίκωνας τα χρησιμοποιεί σε καταδρομικές επιθέσεις ώστε να αποφύγει την έκθεση αλλά και τη σύλληψη βασικών μελών του.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα έσπευσε χθες μέσω προσωπικής του σελίδας να δηλώσει ότι οι δύο συλληφθέντες δεν ήταν μέλη της αναρχικής ομάδας.

Αξιωματικοί μιλώντας στο CNN Greece έλεγαν ότι επιχειρησιακά η αναρχική ομάδα το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει προβλήματα μετά τις αλλεπάλληλες προσαγωγές και συλλήψεις αλλά και τα ανοιχτά μέτωπα με τα δικαστήρια και έτσι προσπαθούν οι επιθέσεις τους να έχουν όσο γίνεται πιο χαμηλό επιχειρησιακό ρίσκο.

Για παράδειγμα, χθες, απέφυγαν να χτυπήσουν την αμερικανική πρεσβεία από την κεντρική είσοδο (όπως έκαναν στο παρελθόν σε όλες τις πρεσβείες που έχουν επιτεθεί) ενώ απέφυγαν και τον κεντρικό δρόμο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Αντ’ αυτού, προτίμησαν μία πλαϊνή είσοδο που οδηγεί στο γκαράζ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ