ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχονται χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι και παγετός

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχονται χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι και παγετός
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τη Δευτέρα, με πυκνές χιονοπτώσεις, ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και ισχυρό παγετό.

Η επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα της Δευτέρας και από τα βορειοδυτικά μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κύρια χαρακτηριστικά θα είναι:

Α. Οι κατά τόπους περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις:

Αύριο Δευτέρα από τις απογευματινές ώρες, σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα της δυτικής και μέχρι το βράδυ της κεντρικής Μακεδονία, της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο στα βόρεια 200 και στα νοτιότερα 400 μέτρα) και της Πελοποννήσου (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα).

Την Τρίτη σε περιοχές της σε περιοχές της Ηπείρου, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία (τις πρωινές ώρες), τη Θεσσαλία και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι, την Εύβοια, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής κυρίες στα βόρεια, ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα), την Πελοπόννησος (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα) και την Κρήτη, με εξασθένιση από τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Β. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν:

Αύριο Δευτέρα, από το βράδυ το Ιόνιο και την Πελοπόννησο (κυρίως θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές) και αργά τη νύχτα πρόσκαιρα τα νότια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και της Εύβοιας.

Την Τρίτη από το πρωί τις Κυκλάδες, την Κρήτη βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, που από αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Γ. Οι θυελλώδεις ανέμοι 7 με 8 μποφόρ από τη Δευτέρα στο Ιόνιο, οι οποίοι την Τρίτη (15/01) θα φτάσουν και στα ανατολικά τοπικά 9 και πιθανώς στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το πρωί της Τετάρτης.

Δ. Παγετός θα σημειωθεί το βράδυ της Δευτέρας, καθώς και την Τρίτη και την Τετάρτη τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ