ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα

Καιρός: Αναλυτικά η πρόγνωση για σήμερα
Εurokinissi/ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Επιδεινώνεται ο καιρός σήμερα, Δευτέρα από το απόγευμα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χωράς με χαμηλό υψόμετρο από τις βραδινές ώρες.

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις βαθμιαία στα δυτικά και νότια 7 μποφόρ, που από τις βραδινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν.

Παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Αττική

Καιρός: τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργά τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Χιονοπτώσεις από το βράδυ στην Πάρνηθα (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα).
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα γύρω ορεινά - ημιορεινά χιονοπτώσεις που τη νύχτα θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 400 μέτρα).
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 από τις βραδινές ώρες 5 με 6 και τη νύχτα στο Θερμαϊκό 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -03 (μείον 3) έως 05 βαθμούς Κέλσιου.

Ζάκυνθος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και προς το βράδυ σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία νότιοι 5 με 6 και από το βράδυ βορείων διευθύνσεων 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά, που το βράδυ θα ενταθούν και θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 200 μέτρα).
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε βορείων διευθύνσεων 5 με 6 και το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ..
Θερμοκρασία: από -03 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βαθμιαία από τα βόρεια θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια, κατά τόπους ισχυρές από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο.
Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, που από τις απογευματινές ώρες θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικά 400 μέτρα).
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 στα νοτιά 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ από τα βόρεια σε βόρειους 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Από αργά το βράδυ θα χιονίσει και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικά 400 μέτρα). Καταιγίδες θα εκδηλωθούν τη νύχτα, στα νότια κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 στα νότια τοπικά 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ στα βόρεια σε βόρειους 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από τις απογευματινές ώρες και από τα δυτικά, που βαθμιαία θα ενταθούν και τη νύχτα στα δυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης που από το βράδυ θα ενταθούν.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα νότια και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, που βαθμιαία το βράδυ στα βόρεια θα γίνουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ