Ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια στο «Ερυθρός Σταυρός»
Φωτογραφία Αρχείου - Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ενέδρα φέρεται να έστησε ένας χειρουργημένος ασθενής σε νοσηλεύτρια του νοσοκομείου «Κοργιαλένειο - Μπενάκειο - Ερυθρός Σταυρός», όταν εντελώς ξαφνικά την τραυμάτισε με μαχαίρι.

Το περιστατικό καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο ασθενής νοσηλευόταν στην Αγγειοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου, μετά από χειρουργική επέμβαση η οποία είχε πάει καλά. Την Παρασκευή «εξήλθε λαθραία» από την κλινική και -αφού επέστρεψε- τη Δευτέρα στις 07:00 το πρωί, έστησε ενέδρα στην προϊσταμένη νοσηλεύτρια του Τμήματος.

Όταν άνοιξε η πόρτα του ασανσέρ και αντίκρισε την Προϊσταμένη και μια άλλη νοσηλεύτρια, ο ασθενής βρίζοντας αναίτια επιτέθηκε με μαχαίρι, χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι. Ο ασθενής μαχαίρωσε την Προϊσταμένη στον μηρό, προκαλώντας βαθιά τραύματα.

Δύο αστυνομικοί οι οποίοι φρουρούσαν κρατούμενο σε θάλαμο της κλινικής, αφόπλισαν τον ασθενή και κάλεσαν την αστυνομία. Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν από τους αστυνομικούς - φρουρούς συνέλαβαν τον Ασθενή και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Η γυναίκα νοσηλεύτηκε για δύο ημέρες και την Τετάρτη πήρε εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία της.

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι η διοίκηση του νοσοκομείου αποσιώπησε το γεγονός, για να μην αναδειχθεί το ζήτημα της πλημμελούς φύλαξης. Επιπλέον, κατηγορεί τον διοικητή ότι δεν επισκέφθηκε καν την τραυματισμένη νοσηλεύτρια.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!