ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 8χρονης Κέρκυρα: Ελεύθεροι οι δύο οδηγοί που παρέσυραν το άτυχο κορίτσι

Θάνατος 8χρονης Κέρκυρα: Ελεύθεροι οι δύο οδηγοί που παρέσυραν το άτυχο κορίτσι
Φωτογραφία Αρχείου ΕUROKINISSI

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο οδηγοί που εμπλέκονται στο δυστύχημα του θανάσιμου τραυματισμού 8χρονης που σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης, στο 4,1 χλμ. της Εθνικής Οδού Κέρκυρας- Αχιλλείου (περιοχή Τσάρου).

Το άτυχο κοριτσάκι προσπαθούσε να διασχίσει τον δρόμο με τη μητέρα του, όταν παρασύρθηκε διαδοχικά, από δύο οχήματα, τα οποία κινούνταν σε αντίθετες κατευθύνσεις.

Οι δύο οδηγοί, ένας 44χρονος και ένας 42χρονος, αντίστοιχα, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους βαρύνονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, όπου διέταξε να αφεθούν σήμερα ελεύθεροι, αλλά όρισε τακτική δικάσιμο της υπόθεσης την 1η Φεβρουαρίου.

Ο πατέρας της 8χρονης, σε δηλώσεις του στο corfu tv, σημείωσε πως το πρώτο όχημα αρχικά χτύπησε τη σύζυγό του και στη συνέχεια παρέσυρε το παιδί του.

«Όπως κρατούσε το παιδί, το αυτοκίνητο τη χτύπησε, έχασε την ισορροπία της και το αυτοκίνητο "πήρε το παιδί"’», είπε, συγκλονισμένος, στο τοπικό κανάλι.

«Να χάσω εγώ το παιδί μου για να βάλουν μυαλό;».

Στο ίδιο μέσο μίλησε και η ιατροδικαστής Κέρκυρας που εξέτασε τη σορό της ανήλικης. Η Χρυσαυγή Κούση σημείωσε πως το πρώτο χτύπημα που δέχθηκε το παιδί ήταν μοιραίο.

«Το παιδί χτυπήθηκε στην κοιλιακή χώρα, προκλήθηκε σύνθλιψη του ήπαρ και της σπλήνας του. Η αιμορραγία στην κοιλία ήταν σημαντικότατη. Μιλάμε για ένα παιδάκι 8 ετών, όχι για έναν ενήλικα που έχει άλλες αντοχές. Εκεί τελείωσαν όλα», σημείωσε η κ. Κούση και δήλωσε πως όταν το παιδί έπεσε στο παρμπρίζ του δεύτερου οχήματος ήταν ήδη νεκρό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ