ΕΛΛΑΔΑ

Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στον Άγιο Διονύσιο μέσω ισπανικής ιστοσελίδας

Ανάληψη ευθύνης για τη βόμβα στον Άγιο Διονύσιο μέσω ισπανικής ιστοσελίδας
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Σε ισπανική ιστοσελίδα αναλαμβάνει την ευθύνη για το χτύπημα στον Άγιο Διονύσιο ομάδα αναρχικών, που υπογράφει ως «Εικονοκλαστική Σέχτα».

Στο κείμενό της η ομάδα αναρχικών γράφει: «Πολλοί θα μας χαρακτηρίσουν τρελούς. Η τρέλα είναι μόνο μια λέξη για το πόσο μακριά είναι πρόθυμος να φτάσει κάποιος για να εκπληρώσει τους στόχους του».

«Στον έναν περίπου χρόνο ζωής μας σαν ενεργή ομάδα, πολλά πράγματα άλλαξαν από τότε που βαδίζουμε σε αυτόν τον δρόμο της σύγκρουσης. Εξελιχθήκαμε και μάθαμε τόσο από τις εμπειρίες μας όσο και από τις διδαχές από τους αδερφούς και τις αδερφές μας. Μάθαμε από την άγρια φύση και τους κύκλους της και όπως και η φύση δε σταματάει, το ίδιο και εμείς» γράφει το κείμενο, και συνεχίζει:

«Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου αφήσαμε μία βόμβα στην πύλη της εκκλησίας του Αγ. Διονυσίου στην καρδιά της Αθήνας. Εν μέσω μίας ζώνης προφανώς “σίγουρης” και ασφαλούς και σε ένα κλίμα αντιτρομοκρατικής υστερίας, μπήκαμε και βγήκαμε από τη ζώνη χωρίς κανένα πρόβλημα, καταστρέφοντας την ψευδαίσθηση της ασφάλειας».

Η αναρχική ομάδα, που αποκαλεί τον εκρηκτικό μηχανισμό «χριστουγεννιάτικο δώρο», αναφέρεται στη συνδεσμολογία του, λέγοντας ότι αποτελείτο από ένα κιβώτιο που περιείχε ένα δοχείο γεμάτο με μαύρη σκόνη που είχε κολλημένα καρφιά και ήταν δεμένο με σύρμα σε δύο μπουκάλια με βενζίνη (ένα των 500ml και ένα άλλο 250ml) καθώς και «μια χούφτα καρφιά» ως θραύσματα κολλημένα στο κουτί.

comunicado


Εικόνα από την ανάρτηση στην ισπανική ιστοσελίδα

«Η συσκευή είχε ένα διπλό σύστημα ενεργοποίησης, αφενός ένα χρονομετρητή και αφετέρου ένα σύστημα παγίδευσης το οποίο προκάλεσε και έκρηξη όταν προσπαθήσαν να ανοίξουν το κουτί» αναφέρει επίσης η ομάδα.

Το κείμενο συνοδεύεται από δύο φωτογραφίες από τον Άγιο Διονύσιο.

proti selida


H κεντρική σελίδα της ισπανικής ιστοσελίδας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ