ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλειστικό: Για την επίθεση στη «Φαβέλα» είχε συλληφθεί ένας από τους «ταραξίες» του συλλαλητηρίου

Αποκλειστικό: Για την επίθεση στη «Φαβέλα» είχε συλληφθεί ένας από τους «ταραξίες» του συλλαλητηρίου
Φωτογραφία από τα σημερινά επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία CNN Greece/Λευτέρης Παρτσάλης

Ένας 27χρονος που κατηγορείται για την επίθεση στο στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες που θα οδηγηθούν το πρωί στον εισαγγελέα για τα επεισόδια και τις επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece το συγκεκριμένο άτομο είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2017 μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής ως ένας εκ των μελών ακροδεξιάς ομάδας, που είχε πετάξει εμπρηστικούς μηχανισμούς και μάλιστα είχε τραυματίσει και άτομα από το στέκι «Φαβέλα» στην περιοχή του Πειραιά.

Σήμερα, το άτομο αυτό, μαζί με άλλη ομάδα ακροδεξιών συνελήφθη να πετά πέτρες, ξύλα καθώς και να επιτίθεται σε βάρος των διμοιριών των ΜΑΤ στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία.

Συνολικά μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί επτά άτομα για επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών, ενώ προσήχθησαν συνολικά δέκα άτομα, ανάμεσά τους δύο Τούρκοι και μία Ισπανίδα, από την περιοχή των Εξαρχείων, όπου όμως διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν καμία σχέση με τα επεισόδια και αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ