Πτώση αεροσκάφους στο Μεσολόγγι: Καρέ-καρέ η ανέλκυση του αεροσκάφους
Πηγή: EUROKINISSI

Μία ημέρα μετά από την ανάσυρση της σορού του Παναγιώτη Κεφαλά, ο οποίος έχασε την ζωή του από την συντριβή του αεροπλάνου σε θαλάσσια περιοχή του Μεσολογγίου, βγήκε στην επιφάνεια το κουφάρι του αεροσκάφους.

Το αεροσκάφος κατέπεσε την περασμένη Τετάρτη στην περιοχή Καβουρότρυπα. Οι δύτες εντόπισαν το αεροσκάφος σε βάθος πενήντα μέτρων, κοντά στο σημείο που είχε υποδείξει αυτόπτης μάρτυρας.

Πτώση αεροσκάφους στο Μεσολόγγι: Εντοπίστηκε η σορός του πιλότου

Ειδικοί αφού έδεσαν μπαλόνια με αέρα και ανασήκωσαν σε χαμηλό ύψος κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας το κουφάρι του αεροπλάνου, το έσυραν με την βοήθεια λέμβου μέχρι την ακτή.

Εκεί, με την βοήθεια γερανού έγινε η ανύψωση του και η απόθεση του αεροσκάφους στην στεριά, προκειμένου να ξεκινήσει η διερεύνηση από τους ειδικούς για τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του αεροπλάνου.

Δείτε εικόνες από την ανέλκυση του μοιραίου αεροπλάνου στο Μεσολόγγι από το δελτίο του Ant1:

Τα σημάδια από την δύναμη της πρόσκρουσης του αεροπλάνου στο νερό είναι εμφανή, καθώς το κουφάρι του πλοίου είναι σχεδόν διαλυμένο.

Το Σάββατο εντοπίστηκε νεκρός ο πιλότος Παναγιώτης Κεφαλάς, η σορός του οποίου ανασύρθηκε από τη θάλασσα από την μονάδα υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού Σώματος και μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Μεσολογγίου «Χατζηκώστα» για την νεκροψία - νεκροτομή.

Ο πιλότος βρέθηκε εντός του αεροσκάφους, στην θέση του, γεγονός που δείχνει ότι δεν πρόλαβε να αντιδράσει, αναφέρει το patrastimes.gr.

Διαβάστε επίσης