ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία: Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στους δρόμους της Αθήνας λόγω βροχής

Κακοκαιρία: Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στους δρόμους της Αθήνας λόγω βροχής
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ταλαιπωρία για τους οδηγούς που κινούνται το πρωί της Παρασκευής στου κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, αφού η κίνηση είναι αυξημένη λόγω της ισχυρής καταιγίδας που πλήττει την Αττική από τα ξημερώματα.

Πολύ αυξημένη είναι αυτή την ώρα η κίνηση στην άνοδο του Κηφισού από τον Βοτανικό ως και τη Νέα Ιωνία, ενώ στην κάθοδο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σχεδόν σε όλο το μήκος από την Κηφισιά ως και το Ρέντη.

Χαμός γίνεται και στην κάθοδο της Κηφισίας από το ΚΑΤ ως και το Χαλάνδρι, ενώ πρόβλημα υπάρχει και στο κομμάτι από Αμπελόκηπους ως Αλεξάνδρας.

Πολύ αυξημένη είναι η κίνηση και στην κάθοδο της Μεσογείων ήδη από το ύψος της Αγίας Παρασκευής ως την Κατεχάκη, ενώ στην Κατεχάκη έχουν πρόβλημα και τα δύο ρεύματα σχεδόν σε όλο το μήκος της.

Πολύ έντονο πρόβλημα υπάρχει τόσο στη Συγγρού από τον Άγιο Σώστη και πάνω, ενώ ίδια είναι η εικόνα και στη Βουλιαγμένης από την Ομήρου ως το Πρώτο Νεκροταφείο.

Στην παραλιακή αφόρητη είναι η κατάσταση από την Αλίμου ως την Τρίτωνος στο ρεύμα προς Πειραιά, ενώ πολύ έντονο πρόβλημα έχει και η Αμφιθέας στην άνοδο.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες έχουν προκαλέσει οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά τα 9.

Από το λιμάνι του Πειραιά δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, ενώ τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό εκτελούνται μόνο από πλοία συμβατικού τύπου.

Κλειστή είναι η γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας.

Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Κλειστές είναι οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνου, Ηγουμενίτσα-Λευκίμη, Βόλος-Σποράδες, Κυλλήνη-Πόρος Κεφαλλήνιας και Κυλλήνη Ζάκυνθος.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν ακυρώσεις η τροποποιήσεις δρομολογίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ