ΕΛΛΑΔΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου

Η βραδιά τα είχε όλα: Ανασκόπηση του έτους που έφυγε, χαρά, συγκίνηση και τραγούδι.

Η εκδήλωση έγινε στο εντευκτήριο του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019.

Η μεγάλη ευεργέτιδα της Ελληνικής Κοινότητας Καϊρου κ. Αικατερίνη Σοφιανού Μπελεφάντη, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου ΨΗΠΤΕ κ. Γιώργος Φλωρεντής και ο κ .Στέφανος Π. Ταμβάκης, επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Μέλος του Δ.Σ. του Κοινωφελούς Ιδρύματος « Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» και τ. Πρόεδρος ΣΑΕ, παραβρέθηκαν στην κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου.

Η διοίκηση του Συλλόγου ευχαρίστησε τους καλεσμένους που ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στην κοπή της πίτας, επισημαίνοντας την ανάγκη να συνεχίσουν με την ίδια αποφασιστικότητα, όπως και τη χρονιά που πέρασε.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μιχάλης Μπίσκος μίλησε μεταξύ άλλων για το πολυσχιδές έργο που αναπτύσσει ο Συλλόγου Ελλήνων Καΐρου και απένειμε τιμητική διάκριση στον κ. Στέφανο Π. Ταμβάκη για το ευρύ έργο του. Ο κ. Μπίσκος αναφέρθηκε και στο ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης και το μεγαλόπνοο έργο της αποκατάστασής του. η Ε.Κ.Κ και η κ. Αικατερίνη Σοφιανού Μπελεφάντη.

Αλλάζει όψη ο ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Ο ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο εμβληματικός ναός της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, που έχει συνδεθεί για περισσότερο από έναν αιώνα με τις χαρές και τις λύπες του Ελληνισμού της Αιγύπτου, αναγεννιέται.

Τις δαπάνες για το πρώτο στάδιο αποκατάστασης του ναού, κάλυψε η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου. Έγινε δηλαδή η τοποθέτηση νέου αποστραγγιστικού δικτύου, μονώθηκαν για την υγρασία τα θεμέλια και παράλληλα κατασκευάσθηκε νέο δίκτυο αποχέτευσης των λυμάτων.

Τη δεύτερη φάση θα χρηματοδοτήσει η μεγάλη ευεργέτιδα της Κοινότητας, κ. Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη. Η δεύτερη ξεκίνησε μέσα στο φθινόπωρο αφορά – μεταξύ άλλων – στην αποκατάσταση του εσωτερικού και του εξωτερικού του ναού, των επιχρισμάτων, την επισκευή των ραγισμένων κιόνων, τη συντήρηση των εικόνων και των ιερών κειμηλίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ