ΕΛΛΑΔΑ

Γιατρός μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας συνελήφθη για «φακελάκι»

Γιατρός μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας συνελήφθη για «φακελάκι»
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνελήφθη ένας 50χρονος γιατρός, ο οποίος φέρεται να ζήτησε «φακελάκι» για να χειρουργήσει ασθενή, όχι μία, αλλά τρεις φορές.

Ο γιατρός είναι αν. καθηγητής χειρουργικής και υπηρετεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ιπποκράτειο», σύμφωνα με πληροφορίες. Επίσης, διατηρεί και ιδιωτικό ιατρείο κοντά στο νοσοκομείο.

Την επιχείρηση οργάνωσε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., μετά από καταγγελία ασθενούς, ο οποίος διαγνώστηκε ότι πάσχει από καρκίνο, τον περασμένο Ιούνιο. Τότε φέρεται να ζήτησε το πρώτο «φακελάκι» ο εν λόγω γιατρός, προκειμένου να χειρουργήσει τον ασθενή. Το δεύτερο «φακελάκι» φέρεται να ζήτησε στην επόμενη χειρουργική επέμβαση. Τη Δευτέρα 28/01 ο ασθενής εμφάνισε αιμορραγία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η συμπεριφορά, όμως, του γιατρού τον εξόργισε.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός επέδειξε αδιαφορία για την κατάσταση της υγείας του ασθενούς και επιπλέον του ζήτησε ποσό 600 ευρώ, το οποίο «εκκρεμούσε» -κατά τον ίδιο- από τη δεύτερη χειρουργική επέμβαση, ενώ είχε ήδη λάβει 2.650 ευρώ.

Ο ασθενής κατήγγειλε το περιστατικό και οργανώθηκε η επιχείρηση σύλληψης του γιατρού. Το ραντεβού πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31/01 και λίγα λεπτά αφότου παρέλαβε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν μέσα στο νοσοκομείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ