ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα αγροτών: Κρίσιμη σύσκεψη στη Νίκαια

Μπλόκα αγροτών: Κρίσιμη σύσκεψη στη Νίκαια
EUROKINISSI/ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις από την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιείται στη Νίκαια Λάρισας.

Οι αγρότες αναμένεται να αποφασίσουν στην πρόσκληση του υπουργού σε διάλογο, ενώ κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στον κόμβο της Νίκαιας.

Ο Ρίζος Μαρούδας μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων μιλώντας στην ΕΡΤ1 ανέφερε ότι στη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στις 12 Δεκεμβρίου δεν υπήρξε αποτέλεσμα, καθώς -όπως είπε- ο κ. Αραχωβίτης δεν απάντησε και δεν ικανοποίησε κανένα τους αίτημα, δηλώνοντας ότι είναι αναρμόδιος στα περισσότερα από τα αιτήματά τους.

«Θέλουμε να έχουμε ουσιαστικό διάλογο με την κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρούδας και πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθούν σαφείς απαντήσεις ειδικά σε ό,τι αφορά το αγροτικό πετρέλαιο, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως απαράδεκτη.

Ο κ. Μαρούδας ανακοίνωσε ότι θα στηθούν νέα μπλόκα σε άλλα σημεία της χώρας, ενώ στη σύσκεψη που θα γίνει το μεσημέρι θα συζητήσουν και νέους τρόπους διαμαρτυρίας.

Ανοιχτός στο διάλογο εμφανίστηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ1 είπε ότι το ραντεβού μπορεί να γίνει οποτεδήποτε.

Αναφερόμενος στο θέμα με την τιμή του πετρελαίου, βασικό αίτημα των αγροτών, είπε πως υπάρχουν σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεις με το Υπουργείο Οικονομικών για την υιοθέτηση ενός βέλτιστου μοντέλου που έχει η Ευρώπη, προκειμένου να εφαρμοστεί και στη χώρα μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ