ΕΛΛΑΔΑ

Ακόμη δύο νεκροί από τη γρίπη στο Βόλο

Ακόμη δύο νεκροί από τη γρίπη στο Βόλο
EUROKINISSI /ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΛΗΣ

Μακραίνει η λίστα των νεκρών από τη γρίπη. Το σαββατοκύριακο, δύο ακόμη ηλικιωμένοι 73 ετών κατέληξαν μετά από νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Παύλος Μαλινδρέτος. Όπως εξήγησε και οι δύο περιπτώσεις αντιμετώπιζαν και καρδιολογικά προβλήματα. Ανησυχία όμως έχει προκληθεί και από ένα ακόμα κρούσμα που μεταφέρθηκε χθες εσπευσμένα στο «Αχιλλοπούλειο» και εισήχθη αμέσως στην ΜΕΘ. Πρόκειται για μια 45χρονη γυναίκα, με λοίμωξη του αναπνευστικού, που εμφάνιζε τα συμπτώματα του ιού Η1Ν1 και αφού ελέγχθηκαν δείγματά της, διαπιστώθηκε ότι είχε όντως προσβληθεί.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο νοσηλεύονται παράλληλα δύο ακόμη άτομα που έχουν προσβληθεί από την γρίπη Η1Ν1, αλλά ευτυχώς η υγεία του 45χρονου άνδρα εξελίσσεται θετικά, αφού για πολλές ημέρες νοσηλευόταν διασωληνωμένος στην ΜΕΘ, ενώ τώρα βρίσκεται νοσηλευόμενος στην Α' Παθολογική του Νοσοκομείου. Η άλλη περίπτωση αφορά επίσης έναν ενήλικα άνδρα ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην ΜΕΘ του ίδιου Νοσοκομείου, όπως διευκρίνησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Δραμητινός.

Μέχρι τώρα έχουν εμφανισθεί αρκετά περιστατικά του ιού Η1Ν1 στην περιοχή της Μαγνησίας και σε όλες οι περιπτώσεις χρειάσθηκε η νοσηλεία στην ΜΕΘ του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου του Βόλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ