ΕΛΛΑΔΑ

Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση της καθαρίστριας από τον Βόλο

Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση της καθαρίστριας από τον Βόλο
EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Τον Άρειο Πάγο αναμένεται να απασχολήσει σήμερα η υπόθεση της 53χρονης από τον Βόλο, η οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο του δημοτικού για να προσληφθεί σε παιδικό σταθμό ως καθαρίστρια.

Η ιστορία της 53χρονης έγινε ευρύτερα γνωστή πριν από μερικούς μήνες, όταν και οδηγήθηκε στη φυλακή για να εκτίσει ποινή κάθειρξης 10 ετών. Ο Γολγοθάς της καθαρίστριας, που πέρασε 23 ολόκληρες ημέρες στη φυλακή, προκάλεσε «θύελλα» αντιδράσεων σε ολόκληρη τη χώρα, με αποτέλεσμα να παρέμβει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Η εν λόγω υπόθεση θα συζητηθεί ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου. Η κρίση του Άρειου Πάγου κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς εάν δεν γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης, η 53χρονη θα επιστρέψει στη φυλακή για να συνεχίσει την έκτιση της ποινής της μέχρι να διεξαχθεί η δίκη σε δεύτερο βαθμό.

Ο συνήγορος της καθαρίστριας είχε ζητήσει να αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, με την οποία και κρίθηκε ένοχη ενώ παράλληλα είχε καταθέσει αίτημα και για την αναστολή της εκτέλεσης της ποινής της.

Το δεύτερο αίτημα του δικηγόρου έχει γίνει δεκτό για λόγους υγείας, με αποτέλεσμα η γυναίκα να αφεθεί προσωρινά ελεύθερη από τις φυλακές Ελαιώνα.

«Το έκανα για τα παιδιά μου»

Μετά την αποφυλάκισή της, η 53χρονη καθαρίστρια δήλωσε πως παραποίησε το απολυτήριό της (έγραψε πως ολοκλήρωσε την ΣΤ’ Δημοτικού ενώ είχε ολοκληρώσει την Ε’) επειδή δεν είχε άλλο τρόπο να μεγαλώσει τα παιδιά της.

«Το έκανα για τα παιδιά μου, δεν ήθελα να μεγαλώσουν σε ίδρυμα» είχε δηλώσει η ίδια, τονίζοντας επίσης: «Δεν ήθελα να ζήσουν τα παιδιά μου αυτά που έζησα εγώ», υπογράμμισε η 53χρονη προσθέτοντας παράλληλα ότι ήταν σοκαριστικό και δύσκολο όλο αυτό που πέρασε.



«Από 6 χρονών μεγάλωσα στο Χατζηκυριάκειο στον Πειραιά. Έφυγα 11 χρονών πήγα στον Βόλο στους παππούδες μας, από μικρή άρχισα να δουλεύω. Παντρεύτηκα αλλά αντιμετωπίζαμε δυσκολίες με τον άνδρα μου γιατί δεν είχαμε δουλειά» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ