ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Προ των πυλών μία νέα κακοκαιρία - Χιόνια και στην Αττική

Καιρός: Προ των πυλών μία νέα κακοκαιρία - Χιόνια και στην Αττική
EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

Ο χειμώνας θα δείξει ξανά τα «δόντια» του από το βράδυ της Τρίτης (12/2), σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ την Πέμπτη (14/2) αναμένονται χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αττική.

Αναλυτικά, ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να διαμορφωθεί ως εξής:

Ο καιρός τη Δευτέρα

Στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, όπου το απόγευμα και ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος, βαθμιαία όμως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και της Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα πιθανώς σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα κατά τόπους κυρίως στα ηπειρωτικά της πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ο καιρός την Τρίτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, που βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια της χώρας.

Ο καιρός την Τετάρτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας, στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα στα ανατολικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χωρά από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 και βαθμιαία 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση, με παγετό να σημειώνεται τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Από το μεσημέρι αναμένονται χιονοπτώσεις και στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Ο καιρός την Πέμπτη και την Παρασκευή

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και νότια, με τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας, στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα, τα οποία την Πέμπτη στα νοτιοανατολικά πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, την Παρασκευή θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 και στο αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση την Παρασκευή.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ για σήμερα, Κυριακή:

Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα βόρεια μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά το πρωί τοπικά έως 5 μποφόρ. Από απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, οπότε υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών και παροδικών χιονοπτώσεων στα ορεινά τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά το πρωί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Στερεάς. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το απόγευμα θα περιοριστούν στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά, όπου υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχές και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά το πρωί πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη, κυρίως στα ανατολικά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά το πρωί έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ