Εκρήξεις σε στρατιωτική άσκηση στο Κιλκίς
Ατύχημα με εκρήξεις πυρομαχικών σημειώθηκε μετά από φωτιά που ξέσπασε κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στο Κιλκίς.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΑΝΤ1, δεν υπάρχει κάποιος τραυματισμός από το περιστατικό που έλαβε χώρα σε ένα πεδίο βολής. Στην άσκηση έπαιρναν μέρος τα στελέχη του 596 Τάγματος Πεζικού, της Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», που εδρεύει στο Δροσάτο Κιλκίς.
Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν μία σκηνή τυλίχθηκε στις φλόγες. Ακολούθησαν οι εκρήξεις, που ήταν αρκετά ισχυρές και ακούστηκαν μέχρι το Κιλκίς.
Από το περιστατικό, σύμφωνα με την ίδια πηγή, προκλήθηκαν ζημιές περιορισμένης έκτασης.
To Γενικό Επιτελείο Στρατού σε ανακοίνωσή του διευκρινίζει τι ακριβώς σημειώθηκε: «Το πρωί της Πέμπτης 14 Φεβρουαρίου 2019, στο πλαίσιο προγραμματισμένης άσκησης της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, στην περιοχή του Πεδίου Βολής Ασκού Προφήτη, σημειώθηκε ανάφλεξη συσσωρευτών ασυρμάτων, λόγω βραχυκυκλώματος στη συσκευή φόρτισής των.
Δεν υπήρξαν τραυματισμοί προσωπικού ή ζημιά σε κύριο υλικό, πλην των φθορών στη σκηνή στην οποία βρισκόταν η συσκευή φόρτισης».
Tο Ιράν πούλησε πετρέλαιο αξίας 18 δισ. δολαρίων στη διάρκεια πολέμου και εκεχειρίας
22:40
Έκτος σερί τίτλος για τον Καραλή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου
22:31
ΟΗΕ: Να γίνει σεβαστή η εθνική κυριαρχία της Συρίας ζητά ο Αντόνιο Γκουτέρες
22:27
«Ύποπτη» φωτιά σε σπίτι στο Μίσιγκαν: Οκτώ νεκροί - Aνάμεσά τους έξι παιδιά
22:13