ΕΛΛΑΔΑ

«Τρέξτε πνιγόμαστε»: Κορυφώνεται η αγωνία για τους τέσσερις αγνοούμενους στην Κρήτη

«Τρέξτε πνιγόμαστε»: Κορυφώνεται η αγωνία για τους τέσσερις αγνοούμενους στην Κρήτη
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη τεσσάρων ατόμων, το αυτοκίνητο των οποίων παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γεροποτάμου στην Μεσαρά της Κρήτης.

Σωστικά συνεργεία δίνουν «μάχη» με τον χρόνο για να εντοπίσουν τα μέλη μιας οικογένειας –μια 30χρονη οδηγό και τον σύζυγό της, τη μητέρα της αλλά και την αδελφή της.

Στην περιοχή έχει στηθεί μια τεράστια επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης, από την 3η ΕΜΑΚ, την αστυνομία και το λιμενικό.

Παρότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής αυξήθηκαν σε 50 άτομα, οι έρευνες αυτή την ώρα επικεντρώνονται δεξιά και αριστερά του ποταμού.

Και αυτό γιατί αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να φτάσουν στην κοίτη του ποταμού, καθώς το νερό φτάνει το ενάμιση μέτρο ύψος.

«Η δύναμη της Πυροσβεστικής αυξήθηκε σε 50 άτομα, ψάχνουμε δεξιά και αριστερά στο ποτάμι, στην κοίτη όμως δεν μπορούμε να μπούμε γιατί το νερό αυτή τη στιγμή φτάνει το ενάμιση μέτρο ύψος» είπε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης, Νικος Λαγουδάκης, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Στη μεγάλη επιχείρηση που έχει στηθεί, έχει επιστρατευτεί και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, μια βάρκα και ένα drone της 3ης ΕΜΑΚ.

Το cretapost μεταδίδει ότι βρέθηκε εξάρτημα του μοιραίου αυτοκινήτου στην παραλία Τυμπακίου.

Τα αγωνιώδη τηλεφωνήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ιστοσελίδων, όλα ξεκίνησαν λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα όταν μία γυναίκα κάλεσε την Άμεση Δράση και τους ενημέρωσε ότι το όχημά τους έχει παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

Η 30χρονη κάλεσε από το κινητό της την Άμεση Δράση και με τρεμάμενη φωνή τους είπε «τρέξτε γιατί πνιγόμαστε».

Η κλήση της γυναίκας, σύμφωνα με το flashnews.gr, έγινε στις 0:52 και διήρκησε μόλις 13 δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια ακολούθησε τηλεφώνημα από τον σύζυγό της προς την αστυνομία, στις 0:55. Όπως είπε ο άνδρας, εκείνη την ώρα βρίσκονταν κοντά στο κέντρο «Αυγερινός Live».

«Σώστε μας γιατί θα πνιγούμε» είπε ο ίδιος, σε μια κλήση που διήρκησε μόλις 52 δευτερόλεπτα.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν το στίγμα του κινητού τηλεφώνου ωστόσο η πυκνή βλάστηση, που υπάρχει κατά μήκος του ποταμού δυσχεραίνει τις έρευνες.

Το κινητό τηλέφωνο από το οποίο κάλεσαν για βοήθεια, σύμφωνα με τον διοικητή των πυροσβεστικών Δυνάμεων Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη έχει κλείσει.

Διαβάστε επίσης:
Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας φέρνει χιονοπτώσεις και στην Αθήνα
Ανοίγει σήμερα το Τριώδιο - Τι είναι και πότε «πέφτει» Τσικνοπέμπτη
Καρέ-καρέ η επίθεση μελών του Ρουβίκωνα σε πολυκατάστημα στη λεωφόρο Κηφισίας


Όπως τόνισε ο κύριος Λαγουδάκης, στις έρευνες θα χρησιμοποιηθεί και το drone της ΕΜΑΚ.

Στις έρευνες συμμετέχουν απλοί πολίτες καθώς και εθελοντές Σαμαρείτες.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο συμβάν σημειώθηκε και το βράδυ του Σαββάτου, όταν ένα όχημα, στο οποίο επέβαινε μια 31χρονη γυναίκα, παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στη Χερσόνησο.

Οκτώ υπάλληλοι της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο σημείο κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ