ΕΛΛΑΔΑ

Για ποιες υποθέσεις τρομοκρατίας και ληστειών κατηγορήθηκαν προσαχθέντες του Εφετείου

Για ποιες υποθέσεις τρομοκρατίας και ληστειών κατηγορήθηκαν προσαχθέντες του Εφετείου
EUROKINISSI

Γνωστά άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου - μάλιστα ένας από αυτούς είχε κατηγορηθεί και για τρομοκρατία- είναι ανάμεσα στους προσαχθέντες από την πρωινή παρέμβαση ομάδας στο Εφετείο.

Από τα 12 άτομα που συνολικά προήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ένα από αυτά είχε συλληφθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Οι αστυνομικοί τον είχαν εντοπίσει στην περιοχή της Ν. Σμύρνης με ένα σακίδιο γεμάτο όπλα. Είχε προφυλακιστεί και είχε κάνει απεργία πείνας για να αφεθεί ελεύθερος, καθώς είχε περάσει το 18μηνο της κράτησής του και όταν τελικά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, εκείνος τους παραβίασε και εξαφανίστηκε για να συλληφθεί λίγο καιρό αργότερα στην περιοχή της Σπάρτης μαζί με έναν από τους λεγόμενους τότε «ληστές με τα μαύρα».

Στο δικαστήριο που ακολούθησε ο νεαρός αθωώθηκε για την κατηγορία της τρομοκρατίας και αφέθηκε ελεύθερος. Ένα δεύτερο άτομο που επίσης προσήχθη είναι πολύ γνωστός στις Αρχές για τις σχέσεις του με φυλακισμένα άτομα για υπόθεση τρομοκρατίας, ενώ κρατούσε τα κλειδιά μιας από τις πιο γνωστές καταλήψεις στην περιοχή των Εξαρχείων, για την οποία μάλιστα η αστυνομία είχε κάνει δυο φορές επιχείρηση ανακατάληψης.

Αναμεσά στους προσαχθέντες είναι επίσης και ένας από τους λεγόμενους τότε «ληστές με τα μαύρα», ο οποίος μάλιστα είχε τραυματιστεί μετά από καταδίωξη αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας, όπου λίγο νωρίτερα είχε γίνει ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας.

Όλοι οι προσαχθέντες αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι, καθώς μέχρι αυτή την ώρα κανένας από το Εφετείο δεν φαίνεται διατεθειμένος να υποβάλει μήνυση στα άτομα που το πρωί, προσποιούμενοι δήθεν τους πολίτες, ανέβηκαν στον έβδομο όροφο και πέταξαν φειγ βολάν σε αλληλεγγύη στον Σπύρο Χριστοδούλου, γνωστό και ως ληστή του Διστόμου, ο οποίος είναι σε απεργία πείνας και ζητά τη συγχώνευση των ποινών του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ