Η υγεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών – Τι μπορεί να διδαχθεί η Ελλάδα από την Ιρλανδία
Πηγή: (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Μπορεί άραγε η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση στον κλάδο της Υγείας που προκάλεσαν τα πολλά χρόνια Μνημονιακών πολιτικών με τα οριζόντια μέτρα λιτότητας, υπονομεύοντας την κάλυψη ιατροφαρμακευτικών αναγκών και εντείνοντας τις υγειονομικές ανισότητες;

Και τελικά, υπάρχουν περιθώρια βιώσιμης χρηματοδότησης και αποτελεσματικής λειτουργίας του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και του Κοινωνικού Κράτους σε συνθήκες δημοσιονομικής πειθαρχίας;

Τις απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, θα παρουσιάσουν σε παράλληλα πάνελ, κορυφαίοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Σημειώνεται ότι το 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών, από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου 2019.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων για τα προβλήματα στην Υγεία και τον ασφαλιστικό τομέα, θα βρεθεί το «φωτεινό» παράδειγμα της Ιρλανδίας που ανέστρεψε το αρνητικό πρόσημο της βαθιάς οικονομικής ύφεσης σε όφελος προς τον πολίτη και το κράτος, με αποτελεσματικές μεταρρυθμίσεις και καινοτόμες πρωτοβουλίες. Βασική ομιλήτρια, η  πρώην υπουργός Υγείας Mary Harney, ενώ στο ίδιο πάνελ ο λόγος θα δοθεί μεταξύ άλλων, στην Εκτελεστική Αντιπρόεδρο και επικεφαλής του Γραφείου Ασθενών της εταιρίας Merck των ΗΠΑ Julie Gerberding.

Σε ξεχωριστή συζήτηση για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε καθολικότητα, ισότητα και ποιότητα στη φροντίδα και την περίθαλψη χωρίς αποκλεισμούς, καίριας σημασίας θα είναι οι δύο μεγάλες συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας, με παρόντες ομιλητές την πρόεδρο στο «ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη» Άννα Διαμαντοπούλου, εκπροσώπους από το ΠΑΣΟΚ και Το Ποτάμι, τον Ελληνικό Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Εταιριών, αλλά και τον Δανό πρέσβη στην Ελλάδα H.E. Klavs Holm.

Επιπρόσθετα, τις προοπτικές και τις προκλήσεις της Κοινωνικής Ασφάλισης στην μεταμνημονιακή εποχή θα αναλύσουν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου σε από κοινού διάλογο με τον Γενικό Διευθυντή Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Joost Korte και εκπροσώπους ασφαλιστικών εταιριών, αλλά και ακαδημαϊκούς.

Υπενθυμίζεται ότι το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια στην ΝΑ Ευρώπη και κάθε χρόνο συγκεντρώνει καταξιωμένες προσωπικότητες του πολιτικού, ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου, με στόχο την ανταλλαγή ιδεών, τη διαμόρφωση προτάσεων και την ανάπτυξη θέσεων, σχετικά με τις προκλήσεις του «Αύριο», θέτοντας ως στόχο την διαμόρφωση μιας βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.

Στην 4ήμερη εκδήλωση φέτος θα συμμετέχουν περισσότεροι από 400 ομιλητές από 20 και πλέον χώρες, οι οποίοι θα συζητήσουν 80 καίριας σημασίας θέματα της πολιτικής, της οικονομίας, του πολιτισμού και των επιχειρήσεων.

Μεταξύ άλλων, στόχος του Φόρουμ είναι να λειτουργήσει ως καταλύτης για έναν ειλικρινή, αποδοτικό διάλογο, ο οποίος θα ενεργοποιήσει το διανοητικό κεφάλαιο εντός και εκτός της χώρας, θα μετατρέψει την γνώση σε καινοτόμες και εξωστρεφείς δραστηριότητες και θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση της Ελλάδας στο παγκόσμιο πολιτικό γίγνεσθαι.

Το παρών θα δώσουν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Ευρωπαίοι Επίτροποι, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας και άλλοι επιφανείς καθηγητές, πολιτικοί και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι η ετήσια συνδιάσκεψη διοργανώνεται από την Αστική, μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Οικονομικό Φόρουμ Δελφών» που ιδρύθηκε το 2016.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!