Νατάσσα Ν. Σπαγαδώρου

Βιογραφικό

Από τον Ιούνιο του 2018 εργάζεται στο CNN Greece, καλύπτοντας θέματα πολιτικής υγείας, φαρμάκου, επιστημονικά και επιχειρηματικά.

Στη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, ενημερώνοντας ως διαπιστευμένη υγειονομική συντάκτρια τον πληθυσμό, τόσο για την πορεία του ιού, όσο και του εμβολιαστικού προγράμματος.

Από τον Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι και τον Μάϊο του 2018, εργάστηκε στο ιατρικό website onMed ως Δημοσιογράφος και σύμβουλος επικοινωνίας, ενώ για ένα διάστημα συνεργάστηκε και με το περιοδικό Fortune στην Ελλάδα.

Εργάστηκε στην  ημερήσια οικονομική εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ  από το 1985 μέχρι και τον Μάρτιο του 2014 όπου έκλεισε.

Στο διάστημα αυτό, κάλυψε κλαδικά ρεπορτάζ καθώς και ρεπορτάζ – ως διαπιστευμένη συντάκτρια- υπουργείων Εμπορίου (1988-1992), Βιομηχανίας (σημερινό Ανάπτυξης 1992-1997) και Υγείας (1997 έως σήμερα). Έχει καλύψει θέματα αποκρατικοποιήσεων, πετρελαϊκής πολιτικής, franchising, factoring- forfaiting, management, διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, επιχειρηματικά, ελεύθερα οικονομικά, όλο το φάσμα του φαρμάκου και της φαρμακοβιομηχανίας, θέματα πρόνοιας καθώς και οικονομικά της υγείας, ενώ από το 2006 έως τον Μάρτιο του 2014, ήταν υπεύθυνη για το εβδομαδιαίο 4σέλιδο ένθετο MED & BUSINESS.

Παράλληλα με το Κέρδος, το διάστημα 1985-1999 εργάστηκε στο οικονομικό περιοδικό του ΚΕΡΔΟΥΣ «ΑΓΟΡΑ».

Το διάστημα 1993-1997 εργάστηκε στα  οικονομικά μηνιαία περιοδικά «GREEK FORUM» ΚΑΙ «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ». 

Το 1989 εργάστηκε στην εβδομαδιαία εφημερίδα του Αλέκου Φιλιππόπουλου «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ».

Το διάστημα 1990-1999 εργάστηκε στην «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» όπου κάλυψε επιχειρηματικά και ελεύθερα οικονομικά θέματα και ήταν υπεύθυνη της Κυριακάτικης στήλης «Πρόσωπα και Επιχειρήσεις».

Από το 1997 έως σήμερα συνεργάζεται με την «STAT BANK» σήμερα Active Business και συγκεκριμένα στους ετήσιους οδηγούς που εκδίδει για τις επιχειρήσεις και την υγεία- φάρμακο και στα Βραβεία Επιχειρηματικής Αριστείας Salus Index.

Από το 1998 έως σήμερα έχει συμμετάσχει σε πλήθος συνεδρίων, φαρμακευτικών, υγείας, περιβάλλοντος και οικονομικών ως συντονίστρια.

Το 2012  συμμετείχε στην Ελληνική Ομάδα Εργασίας του Πανευρωπαϊκού Προγράμματος «Ικανοί για Εργασία» (Fit for Work) με στόχο να συμβάλλει στην βελτίωση των ατόμων με ρευματικά νοσήματα και άλλες μυοσκελετικές παθήσεις.

Το διάστημα 1983-1985 φοίτησε  στην Ανώτερη Σχολή Δημοσιογραφίας (Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας) ενώ έχει παρακολουθήσει Επαγγελματικά Σεμινάρια  Πολιτικής Οικονομίας και Media.

Μιλάει Αγγλικά και Ιταλικά. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, των Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και του EURONEM (Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επικοινωνίας και Ενημέρωσης). 

 

Αρθρογραφία