ΕΛΛΑΔΑ

Το όνειρο ζωής του Άμπντο μπορεί να γίνει πραγματικότητα

Το όνειρο ζωής του Άμπντο μπορεί να γίνει πραγματικότητα
solidaritynow.org / Giorgos Moutafis

Παρά τα όσα του επιφύλασσε η ζωή στην Συρία, ο 20χρονος Άμπντο είναι αποφασισμένος να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και να σπουδάσει πληροφορική στην Ελλάδα.

Ο Άμπντο έφτασε στην Ελλάδα το Μάρτιο του 2016, ως ασυνόδευτος ανήλικος πρόσφυγας, εγκαταλείποντας το Χαλέπι της Συρίας, αφού πρώτα έχασε κυριολεκτικά τα πάντα, οικογένεια και σπίτι.

Ωστόσο για τον 20χρονο σήμερα Άμπτο, το νέο του σπίτι βρίσκεται στον Ξενώνα Νέων Ενηλίκων Προσφύγων, που λειτουργεί το SolidarityNow σε συνεργασία με το Σύλλογο Μερίμνης Ανηλίκων και Νέων και ο οποίος εντάσσεται στο ευρύτερο Πρόγραμμα Στέγασης που υλοποιεί η οργάνωση.

Με μεγάλη αποφασιστικότητα και φιλοδοξία να αλλάξει σελίδα στη ζωή του και να σπουδάσει, ο νεαρός πρόσφυγας κατάφερε ολομόναχος να γίνει δεκτός στο Webster University Athens.

Δυστυχώς, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης, ο Άμπντο αναγκάστηκε να σταματήσει τις σπουδές του, όχι όμως οριστικά. Έγινε ξανά δεκτός στο τμήμα πληροφορικής του City Unity College και η επιμονή του για ένα καλύτερο αύριο αποτέλεσε έμπνευση για το επικείμενο Ironman 70.3 που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, στις 14 Απρίλιου, στο Costa Navarino.

Το triforabdo.com είναι αφιερωμένο στην ιστορία του Άμπντο και έχει ως σκοπό να στηρίξει το όνειρο του 20χρονου πρόσφυγα να να σπουδάζει.

Το IBAN του Συλλόγου Μερίμνης Ανηλίκων και Νέων είναι: GR09 0171 7530 0067 5313 6390 678 (Τράπεζα Πειραιώς).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ