ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Νεκρός πυροσβέστης σε φωτιά στο Καλοχώρι

Θεσσαλονίκη: Νεκρός πυροσβέστης σε φωτιά στο Καλοχώρι

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας πυροσβέστης, ο οποίος επιχειρούσε στην κατάσβεση πυρκαγιάς στη Βιομηχανική Περιοχή στο Καλοχώρι, στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι της Παρασκευής (01/03).

Πρόκειται για τον πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικών Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρη Τσαλή.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 45χρονος άντρας έχασε τη ζωή του, ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για παθολογικά αίτια.

9ddf740d718740dc43a44ffe8ead16c7 XL

Πηγή: seleo.gr

Ειδικότερα, ο κ. Τσαλής συμμετείχε σε επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς που έκαιγε απορρίματα σε αύλιο χώρο εργοστασίου όταν έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο έδαφος.

fotia vipe sindou2

Πηγή: Grtimes.gr

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένας ακόμη πυροσβέστης, με αναπνευστικά προβλήματα.

Η φωτιά είχε ξεκινήσει από ξερά χόρτα και επεκτάθηκε μέχρι τον εξωτερικό χώρο εργοστασίου.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Συλλυπητήρια από την υφυπουργό Εσωτερικών

Την ειλικρινή της λύπη για την απώλεια του πυρονόμου Δημήτρη Του έχασε τη ζωή του κατά την επιτέλεση του καθήκοντος, εκφράζει, με δήλωσή της, η υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας - Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Η κ. Χατζηγεωργίου, εκφράζει, ακόμη, τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος, ενώ εύχεται καλή ανάρρωση στον πυροσβέστη που τραυματίσθηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της ίδιας πυρκαγιάς.

Όπως έγινε γνωστό, η υφυπουργός επικοινώνησε με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης, πύραρχο, Κωνσταντίνο Παχίδη και ενημερώθηκε εκτενώς για το περιστατικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ