ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια, μολότοφ κατά των ΜΑΤ και χημικά τη νύχτα

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια, μολότοφ κατά των ΜΑΤ και χημικά τη νύχτα
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/Φωτογραφία αρχείου)

Επίθεση με βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν πλησίον του τουρκικού προξενείου, στην οδό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, έκαναν γύρω στις 2.40 τα ξημερώματα της Κυριακής περίπου πενήντα άτομα, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, η ομάδα των κουκουλοφόρων βγήκε από τους χώρους του ΑΠΘ και κινήθηκε κατά της διμοιρίας που εκείνη την ώρα εκτελούσε υπηρεσία, ρίχνοντας στους αστυνομικούς βόμβες μολότοφ και πέτρες. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με κρότου λάμψης και δακρυγόνα και η ομάδα των περίπου πενήντα ατόμων οπισθοχώρησε στους χώρους του πανεπιστημίου.

Για το περιστατικό κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να κατασβέσει μικρές εστίες πυρκαγιάς που εκδηλώνονταν από τη ρίψη μολότοφ. Τρία ΙΧ αυτοκίνητα έχουν υποστεί μερικώς φθορές και ένας μεταλλικός κάδος καταστράφηκε ολοσχερώς.

Από την αστυνομία έγιναν 15 προσαγωγές εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις για μικροποσότητες ναρκωτικών, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ