ΕΛΛΑΔΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χαλκίδα - Εγκαταλείπουν τα πλημμυρισμένα σπίτια τους οι κάτοικοι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χαλκίδα - Εγκαταλείπουν τα πλημμυρισμένα σπίτια τους οι κάτοικοι
EUROKINISSI

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι της Χαλκίδας, οι οποίοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις οικίες τους, καθώς το νερό έχει «εισβάλει» σε σπίτια και επιχειρήσεις και έχει μετατρέψει κεντρικούς δρόμους σε λίμνες.

Ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στην ευρύτερη περιοχή του Δοκού, της Αγίας Ελεούσας και της Λιανής Άμμου έχουν πλημμυρίσει και οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα φαινόμενο που αντί να υποχωρεί όσο περνούν οι μέρες, διογκώνεται.

Στον Δοκό οι κάτοικοι ζητούν άμεσα λύση από τις τοπικές αρχές.

Σε πολλούς δρόμους έχει τοποθετηθεί ειδική σήμανση που απαγορεύει τη διέλευση των οχημάτων.

Ακόμα και σε αυτούς που επιτρέπεται, οι κάτοικοι φοβούνται να κυκλοφορήσουν, καθώς βρίσκονται δίπλα σε πλημμυρισμένα χωράφια, και ανά πάσα στιγμή μπορεί να υποστούν καθίζηση.

Σε δραματική κατάσταση είναι και οι επιχειρηματίες της περιοχής, καθώς βλέπουν τις περιουσίες τους και τα εμπορεύματά τους να καταστρέφονται από το νερό.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η Δημοτική Ενότητα Χαλκίδας του Δήμου Χαλκιδέων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με το tvstar απόφαση κήρυξης της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει για τρεις μήνες, ήτοι μέχρι 3 Ιουνίου 2019.

Είχε προηγηθεί σχετικό έγγραφο αίτημα του Δημάρχου Χαλκιδέων Χρήστου Παγώνη προς τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, τονίζοντας ότι περιοχές της Χαλκίδας έχουν πληγεί δραματικά από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει δεκάδες σπίτια και να έχουν καταστραφεί υποδομές και καλλιέργειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ